NB II

Nyolcvan perc emberhátrányban

Az NB II nyolcadik fordulójában: Balmazújváros–Vasas 1-0.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 8. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Vasas FC 1-0 (0-0)
Balmazújváros, 500 néző. Játékvezető: Nagy R.
Balmazújváros: Mester – Bokros, Papp F., Kiss L., Németh Á. – Oláh G. (Virágh, a szünetben), Kónya – Nagy R. (Demjén, 69.), Szöllősi F., Tóth I D. (Pintér N., 88.) – Urbin. Edző: Híres Gábor
Vasas: Németh G. – Görgényi, Recklet, Schulz, Boda – Remili, Gál, Cseke, Hohmann (Berecz, 69.) – Boka (Horia, 13.), Zamostny. Edző: Dirk Berger
Gólszerző: Tóth I D. (58.)
Kiállítva: Schulz (9.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas német vezetője, Dirk Berger nem volt könnyű helyzetben, hiszen a szezon előtt tervezett komplett védelmét pótolnia kellett: Fabrizio, Nagy Gábor és Horváth Levente sérülés, Engel pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára. Az angyalföldiek már szombaton ebéd után útra keltek, az éjszakát Hajdúszoboszlón töltötték, vasárnap délelőtt pedig egy laza átmozgató edzést tartottak a szálloda közelében található pályán.

A második percben a nagy helyzetben lévő Tóth I Dániel az ötös sarkán lövés helyet passzolni akart, s a fővárosiaknak így sikerült szögletre tisztázniuk. A kilencedik percben Urbin Péter a kaputól 17 méterre a földre került Tom Schulz szorításában. A játékvezető kiállította a Vasas német védőjét. Ezután folyamatosan nagy nyomás nehezedett a vendégek kapujára, a hazaiak zsinórban rúgták a szögleteket. A 23. percben Kónya 18 méterről, kapásból csak centikkel bombázott a kapu mellé.

A harmincadik perc tájékán az angyalföldiek rövid ideig kiszabadultak a szorításból, meg tudták tartani a labdát, ám helyzetig nem jutottak. A 37. percben Németh Ádám durván fellökte Remilit, emiatt pillanatok alatt összeugrottak a játékosok. A játékvezető nem tudta szétválasztani őket, ezért nemes egyszerűséggel kisétált az oldalvonalhoz, megvárta, míg a két csapatkapitány lecsillapítja a kedélyeket.

Bár az első félidőben óriási mezőnyfölényben játszott a Balmazújváros, egyetlen igazi ziccert sem sikerült kidolgoznia.

A folytatásban jött az első hazai ziccer: Urbin Péter lesgyanús körülmények között egyedül kapott labdát a tizenegyes-pontnál, megpróbálta átemelni Németh Gábor felett, ám a kapus nagyot nyújtózkodva lehúzta a labdát. Továbbra is a Balmazújváros birtokolta többet a labda, ám igazi átütőerő nem volt a játékukban. Az 57. percben Bokros akasztotta Remilit, ám a játékvezető nemes egyszerűséggel továbbot intett, s ez végzetesnek bizonyult a vendégek számára, mert az ellenakció végén Urbin pontosan tette a nagy lendülettel érkező Tóth I Dániel elé a labdát, aki nyolc méterről a kivetődő Németh felett a hálóba emelt (1-0).

A 74. percben Berecz Zsombor 25 méterről lőtt, labdája alig suhant el a léc felett. Két perccel később egy szöglet után Horia az ötösről, nagy helyzetben a léc fölé bombázott. A 77. percben Zamostnyt akasztotta Németh Ádám a tizenhatos oldalvonalán, a játékvezető ezúttal sem látott okot a közbeavatkozásra. A 83. percben Remili a rövid sarok fölé lőtt. Három perccel később Zamostny harminc méterről a kapufa mellé lőtt – tudósít a Vasas FC honlapja.

Olvasói sztorik