NB II

Először nyert a Kozármisleny

Az NB II nyolcadik fordulójában: Kisvárda–Kozármisleny 0-2.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 8. forduló
Kisvárda SE – Kozármisleny SE 0-2 (0-0)
Kisvárda. Játékvezető: Veizer
Kisvárda: Nacsa – Molnár R., Kornutyak, Hegedüs, Tóth Gy. – Nagy B. (Bouard, 58.), Pálvölgyi, Pavlov, Üveges – Miskolczi (Lakatos, 72.), Fodor. Edző: Révész Attila
Kozármisleny: Sólyom (Helesfay, a szünetben) – Kiss M., Fellai, Vattai, Vég (Farkas, 82.) – Cziráki, Szabó B., Kovács T., Zsdrál (Kovács D., 60.) – Nagy M. – Varga B. Edző: Szabó Zsolt
Gólszerző: Vattai (49., 75.)
Kiállítva: Pálvölgyi (53.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A másodosztály remekelő újoncának otthonában lépett pályára az idei kiírásban még nyeretlen Kozármisleny. A vendégek egy, a Kisvárda tíz pontot szerzett az első hét forduló során.

Az első félidőben inkább a vendégek játéka dominált, több helyzetet alakított ki a Kozármisleny. A Várda stabil védekezésre kényszerült, bár a 20. percben Nagy Mihály ziccerénél nem a hátsó alakzaton múlt a gól. A vendégek támadója az üres kapu helyett azonban az égbe lőtte a labdát – tudhatjuk meg a Szabolcs Online tudósításából.

Magára talált a hazai csapat, azonban lehetőségei kimerültek a távoli próbálkozásokban. A félidő legnagyobb helyzete Dusan Pavlov előtt adódott, azonban ő sem tudta gólra váltani ziccerét.

A szünet után is aktívabban kezdett a Kozármisleny, és egy szöglet után a vezetést is megszerezte: a 49. percben Vattait találta meg a beadás, aki közelről nem hibázott (0-1). Négy perccel később Pálvölgyi kiállítása után emberelőnybe került a Misleny. Innentől magabiztos játékkal tartotta előnyét a vendég alakulat, a hajrában pedig egy újabb szöglet után ismét Vattai volt eredményes, így végül 2-0-ra nyert idegenben.

A találkozót a helyszínen tekintette meg a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Honvéd egykori válogatott játékosa.

– Megfelelő színvonalú mérkőzés volt – értékelte a látottakat Gyimesi László. – Az idény meglepetéscsapata fogadta a sereghajtót, azonban a mérkőzés képe alapján nem lehetett megmondani, hogy a Kozármisleny játszik idegenben. Nem láttam korábban a két csapatot, de a hallottak alapján úgy éreztem, hogy a Kisvárda erőn felül teljesített eddig a bajnokságban. A vendégek kerete teljesen kicserélődött a nyáron, talán most érett meg a játékuk. Ha így játszanak a továbbiakban is, akkor nem lesz kiesési gondjuk, el fognak indulni felfelé a tabellán. Ezt a meccset szinte végig uralták, egy-egy rövidebb periódusban tudott csak egyenrangú ellenfél lenni a Várda. A kiállítás előtt is magabiztosan játszott a Kozármisleny, és utána is tudatos focit mutattak be, így teljesen megérdemelt a sikerük.

Olvasói sztorik