NB II

Verhetetlen az éllovas

Az NB II hetedik fordulójában: Nyíregyháza–Cegléd 1-0.
NB II, 7. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Restart-Ceglédi VSE 1-0 (1-0)
Nyíregyháza, 4000 néző. Játékvezető: Lovas
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Csordás, Sándor I., Huszák (Pákolicz, 70.), Paku, Kákonyi – Bajzát. Edző: Lucsánszky Tamás
Cegléd: Miski – Kenderes, Farkas I., Makrai, Pesti – Koncz, Rebryk (Szabó M., 62.), Markó, Koós G. – Medgyesi (Kormos, 78.), Juhász D. (Szkunc, 61.). Edző: Ványi Zsolt
Gólszerző: Gengeliczki (44.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kicsit kapkodóan kezdtek a csapatok, kevés volt a pontos, rövid passz. Főleg a vendégek részéről lehetett pontatlan felíveléseket látni, a nyíregyháziak járatták a labdát, és próbáltak a talajon támadást vezetni. Az első negyedóra ívelgetései után némileg megélénkült a mérkőzés, már a ceglédiek is főleg a talajon játszottak, rájöttek, hogy ott célszerűbb. Harcos időszak következett, kisebb hazai fölénnyel, aztán mégis a látogatók alakítottak ki két ígéretes helyzetet.

A 39. percben Huszák Tamás lőtt veszélyesen kapásból egy beadás után, de kevéssel a kapu fölé ment a labda. A 44. percben Paku Roland remek beadása után Gengeliczki Gergő nyolc méterről a kapu közepébe fejelt (1-0). A szünetben megérdemelten vezetett a hazai csapat, bár a játék néha elég körülményes volt mindkét csapat részéről, ezért nagyon kevés helyzet adódott az első felvonásban.

A folytatásban a ceglédiek járatták a labdát a középpályán, a Spartacus megint átállt kontrákra. Az 55. percben Bajzát lőtt kapufát kisodródra egy szép indítás után. A Cegléd támadásban továbbra sem tudott igazi ziccerig jutni. Mezőnyfölényben voltak, de ez meddőnek bizonyult. Sok volt a pontatlanság, de a játék képe nem változott. A hetvenedik perc után eltűnt a középpálya, nagy volt a rohanás. A Nyíregyháza próbálta eldugni a labdát, ez néha sikerült is, de csak rövid időre.

A hajrában magabiztosan járatta a labdát a Szpari, a játékosok akkor sem siettek, amikor lehetett volna. A vendégek fölénye elfogyott, elfáradtak a végére. A 93. percben Bajzát lőtt a félpályáról az üres kapura, mivel Miski kijött, de kevéssel mellé szállt a labda. Megérdemelten nyert a Nyíregyháza, több helyzetet dolgozott ki, és pontosabb volt, bár náluk is sok volt a hiba volt. A vendég Cegléd igazi ziccerig nem jutott.

– Röviden úgy lehetne összefoglalni a meccset, hogy a Nyíregyháza egyszer eltalálta a kaput egy pontrúgásból, és megérdemelten nyert – mondta a Rangadó.hu szakértője, Nagy Sándor, az MTK, a Diósgyőr és a Nyíregyháza korábbi játékosa, a REAC egykori edzője. – A kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A labdabirtoklás hatvan-negyven volt a ceglédiek javára, de meddő és ötlet nélküli volt a játék. Még a szotyit sem élveztem. A hazaiak próbálták Bajzát Péternek felívelni a labdát, volt is egy kapufája. A vendégeknek összesen csak egy veszélyes lövésük volt. A végén volt egy érdekes lehetőség, amikor a kilencvenharmadik percben a ceglédi kapus is felment a tizenhatosig, Bajzát ezt kihasználva az üres kapu felé ívelte a labdát, de nem talált a hálóba. A három pont volt a lényeg, azt sikerült megszereznie a Spartacusnak, amely a hetedik mérkőzését is megnyerte, és továbbra is ott van a tabella élén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik