NB II

Továbbra sem megy a viharsarkiaknak

Az NB II hetedik fordulójában: Békéscsaba–Balmazújváros 1-2.
NB II, 7. forduló
Békéscsaba 1912 Előre FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-2 (1-1)
Békéscsaba, 800 néző. Játékvezető: Oláh G.
Békéscsaba: Póser – Radványi, Kiprich D., Király P., Soós – Tölgyesi, Balog Zs., Lucas (Balogh M., a szünetben) – Leucuta (Juhász Gy., 71,), Pozsár (Pantovics, 57.), Mosquera. Edző: Komjáti András
Balmazújváros: Mester – Kiss L., Kónya (Müller, 66.), Bokros, Forgács – Urbin, Pintér N. (Tóth I D., 33.), Papp F., Németh Á. – Szőllősi, Nagy R. (Belényesi, 81.). Edző: Híres Gábor
Gólszerzők: Leucuta (tizenegyesből 10.), illetve Németh Á. (9.), Szöllősi F. (70.)
Kiállítva: Radványi (84.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kilencedik percben megszerezte a vezetést a Balmazújváros: Németh Ádámnál volt a labda a tizenhatoson belül, Kiprich Dániel megpróbálta szerelni, már úgy tűnt, sikerül neki, de a vendégek játékosa szinte fekvő helyzetből berúgta a hosszú sarokba (0-1). Alig több mint egy perccel később jött a válasz: kezezés miatt tizenegyest ítélt a játékvezető a Békéscsabának, amit Leucuta értékesített (1-1).

A 13. percben Szőllősi Ferenc emelését bravúrosan hárította Póser Dániel. A balmazújvárosiak már a félpályán letámadták a hazaiakat, sokkal erőszakosabbak voltak, mint ellenfelük. Meglehetősen langyos volt a csabaiak támadójátéka, sokszor rövidnek bizonyultak a passzok, nem emberhez mentek, így nem is lehetett eljutni a kapuig.

Fel óra elteltével a hajdúságiak változtattak, már nem a félpályán támadtak le, hanem egy kicsit hátrébb védekeztek, de tíz emberrel, ezért a hazaiak nem tudták rajtuk átvinni a labdát. A 42. percben Pozsár maradt le centikkel egy beadásról középen, pedig nem vették körül védők, hatalmas helyzet lehetett volna. Az első félidőben gyors ütésváltás után főleg a Balmazújváros térfelén zajlott a játék, de a vendégek remek védelme miatt a Békéscsaba kevés helyzetet tudott kialakítani.

A 47. percben Pósernek kellett hatalmasat védenie Szőllősi lövésénél. Kisvártatva a balmazújvárosiak szabadrúgással jöhettek a tizenhatos sarkától, de Németh Ádám a kapu fölé fejelt. Az 56. percben Balog Zsolt fejelte kapura egy szabadrúgást, de Mester Tamás hatalmas bravúrral a keresztlécre tolta a labdát. A 61. percben Szőllősi Ferenc szabadrúgása a keresztlécen csattant. Hat perccel később Szőllősi kapott remek labdát középen, majd négy méterről megint a keresztlécet találta telibe. A folytatásban is ő volt a főszereplő, ugyanis a hetvenedik percben Szöllősi szabadrúgása 25 méterről a hálóba vágódott (1-2).

A 76. percben Balogh Milán csúsztatását Mester Tamás reflexből, lábbal hárította. A 84. percben Radványi megkapta második sárga lapját, ezért a játékvezető kiállította. A 89. percben Pantovics lövését hárította bravúrosan Mester.

– A gyors gólváltás után kiegyenlített játékot hozott az első félidő. Érezni lehetett, hogy aki a következő gólt szerzi, az megnyeri a mérkőzést – mondta a Rangadó.hu szakértője, Romanek János, a Szolnok korábbi vezetőedzője. – A második felvonásban eleinte a Balmazújváros, majd a hatvanadik perctől a Békéscsaba irányított. A vendégeknek a góljuk előtt volt két kapufájuk is, tehát nem érdemtelen, hogy ismét betaláltak. A találat megfogta a hazaiakat, ráadásul a hajrában emberhátrányba kerültek. A hátralévő időben is próbáltak támadni a viharsarkiak, de a Balmazújváros védekezett, és az izgalmas hajrában tartotta az eredményt. Nem érdemtelen a hajdúságiak sikere, mert azt játszották, amit idegenben kell.

Olvasói sztorik