NB II

Már harmadik a DPASE

Az NB II hetedik fordulójában: Dunaújváros–Gyirmót 2-0.
NB II, 7. forduló
Dunaújváros PASE – Gyirmót FC Győr 2-0 (0-0)
Dunaújváros, 500 néző. Játékvezető: Berger
DPASE: Milinte – Villám, Beleuc, Burucz, Lázár Zs. – Böőr (Urbán G., 67.), Szalai T., Papp M., Thiago (Sóron, 88.) – Godslove (Perovics, 85.), Csehi. Edző: Dobos Barna
Gyirmót: Deli – Farkas M., Fejes J. (Illés Gy., 58.), Kardos, Magasföldi – Oross (Kovács D., 80.), Erős, Graszl, Papp K. (Laki, 67.) – Balog Z., Lázár P. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Böőr (49.), Csehi (52.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két közvetlen rivális találkozott egymással, hiszen a Gyirmót a harmadik, a Dunaújváros pedig a negyedik helyen állt a tabellán a fordulót megelőzően.

Lüktető játékot hozott az első félidő, mindkét csapat jól játszott. Helyzetek itt is, ott is akadtak, de egyik játékosnak sem sikerült a kapuba találnia. A dunaújvárosiak teljesítménye fokozatosan javult, az első periódus felétől érezhetően átvették a játék irányítását.

Alig kezdődött el a második félidő, azonnal megszerezte a vezetést a házigazda: Thiago beadását Böőr Zoltán lőtte rá kapásból, Deli kapus még bele tudott kapni, de a labda begurult a hálóba (0-1).

Alig telt el pár perc, Csehi távoli lövésével már kettővel mentek a hazaiak. Először 18 méterről próbálkozott, ekkor Kardos Norbert még blokkolt, de a 15 méterről eleresztett ismétlésből már betalált a dunaújvárosiak támadója.

Újabb gól már nem született, így a DPASE a Gyirmót legyőzésével feljött a dobogó harmadik fokára, míg a győriek visszacsúsztak onnan a negyedik helyre.

– Az első félidő jobbára mezőnyjátékkal telt, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben. A hajrában Godlovenak volt két kihagyott helyzete. A második felvonásban egy gyirmóti kapufából született meg a Dunaújváros első gólja, utána több lehetősége is volt a házigazdának, amely a kapu előtt veszélyesebb volt, és sikerült is értékesíteni egy újabb lehetőséget – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a DPASE utánpótlás-koordinátora.

Olvasói sztorik