NB II

Angyalföldi sikersorozat

Az NB II hetedik fordulójában: Vasas–Sopron 1-0.
NB II, 7. forduló
Vasas FC – Soproni VSE-GYSEV 1-0 (1-0)
Illovszky-stadion, 600 néző. Játékvezető: Veizer
Vasas: Németh G. – Horváth L., Recklet, Schulz, Boda (Görgényi, 55.) – Hohmann (Horia, 91.), Cseke, Gál, Remili – Boka (Berecz, 76.), Zamostny. Edző: Dirk Berger
Sopron: Halasi – Fazakas G., Baranyai, Tóth M., Maráczi – Sifter, Fazekas N. (Németh L., 70.) – Nyilasi B. (Szabó Zs., 76.), Gaál, Szabó L. – Erdélyi (Balázs R., 58.). Edző: Supka Attila
Gólszerző: Boka (33.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első helyzet a vendégek előtt adódott: a harmadik percben Nyilasi gyötörte középre a labdát, az ötös sarkánál Erdélyi, Recklet és Németh Gábor összecsúszott, a labda a gólvonal felé pattant, ám a hazaiak kapusa időben vissza tudott vetődni. Két perccel később Remili szabadrúgása életveszélyesen tekeredett a kapu irányába, Boka még bele is csúsztatott, de Fazekas Norbertről szögletre pattant a labda – tudósít a Vasas honlapja.

A kilencedik percben Remili szabadrúgását Halasi úgy ütötte ki, hogy a labda Hohmann lábai között gurult ki az ötösről. Csakhamar Boka kapáslövése elzúgott a léc fölött. A 23. percben Zamostny fejesét a soproni kapus nagy vetődéssel mentette. A másik oldalon Gaál Bálint 14 méterről a kapu fölé bombázott. A 33. percben Hohmann lövését Halasi nagy bravúrral szögletre ütötte. Hohmann beadására remekül érkezett Schulz, ám Baranyai az ötösön fellökte, a játékvezető tizenegyest adott. Zamostny büntetőjét Halasi kiütötte, de érkezett Boka, és a léc alá bombázott (1-0).

A 37. percben majdnem a semmiből egyenlített a Sopron: Szabó László szögletét Sifter három lépésről a kapufa mellé fejelte. A 43. percben Fazekas Norbert alig fejelt a kapu mellé. A szünet előtt Remili 25 méterről lőtt, de a vendégkapus óriási bravúrral szögletre mentett.

Az 52. percben Baranyai fejese a háló tetején landolt. Öt perc múlva Görgényi lövése alaposan megtréfálta Halasi kapust, a labda alig suhant el a keresztléc felett. Nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében a Sopron. Rengeteg oldalszabadrúgást ívelhettek a kapu elé, ám az angyalföldi védők masszívnak bizonyultak. Keveset volt a hazaiaknál a labda, ezért ritkán jutottak el a soproni kapuig.

A 71. percben Remili alig lőtt a kapu fölé, majd Boka előrevetődve a kapufa mellé csúsztatott. A 83. percben Gaál élesen keresztbe lőtt labdája elsuhant a berobbanó Balázs Richárd előtt. Két perccel később Zamostny elől Tóth Máté az utolsó pillanatban fejelte szögletre a labdát. A 88. percben Hohmann került nagy ziccerbe, de hosszan tolta meg a labdát, így szögletre mentették lövését a védők.

A Vasas csapata ezzel a sikerrel zsinórban harmadik bajnoki találkozóját nyerte meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik