NB II

A ZTE nyerte a kék-fehér rangadót

Az NB II hetedik fordulójában: Tatabánya–Zalaegerszeg 1-2.
NB II, 7. forduló
FC Tatabánya – Zalaegerszegi TE FC 1-2 (0-2)
Tatabánya, 250 néző. Játékvezető: Kovács J.
Tatabánya: Dombai – Szamosszegi, Szűcs, Radnai (Kis, a szünetben), Besztercei – Bozsik J. (Ludánszki, 74.), Kovács, Bakos (Szabó B., a szünetben), Gyürki, Móri – Weitner. Edző: P. Nagy László
ZTE: Jahics – Bogunovics, Nánási, Hajdú N., Preklet, Kovács G. – Frizoni (Szegleti, 60.), Grbics (Bíró, 70.), Simonfalvi – Babati, D. Pavicsevics (Vayer, 65.). Edző: Lendvai Miklós
Gólszerzők: Szabó B. (91.), illetve D. Pavicsevics (24., 41.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kék-fehér csapatok összecsapásán mindkét alakulatnak égető szüksége volt a három pontra, hiszen a hazaiak csak négy, míg a zalaiak öt pontot gyűjtöttek korábban. Az edzőváltáson átesett ZTE csapatában nem léphetett pályára a rutinos Máté I Péter, míg hazai oldalon Almási László nem volt hadra fogható.

Az első tíz percben a zalaiak volt aktívabbak, de a mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani. Utána két olyan szituáció volt a találkozón, amikor valamelyik tatabányai játékos elesett a büntetőterületen belül, de mindkétszer kifelé ítélt Kovács J. Zoltán játékvezető.

A 22. percben előbb Weitner Ádám, majd az ismétlésből Bozsik József találta el a kapufát. Az ellentámadásból megindult a vendégcsapat, és Preklet Csaba beadását Darko Pavicsevics váltotta gólra (0-1). A 31. percben Weitnert fellökték a tizenhatoson belül. A sértett végezte el a büntetőt, de Jahics kapusba lőtte, így maradt az egygólos vendégvezetés. Tíz perc múlva ismét Pavicsevics volt a főszereplő, amikor Babati beadását váltotta gólra, így a szünetre 0-2-es állással mentek a felek.

A második félidőben a kettős csere meghozta az eredményét hazai oldalon, hiszen támadóbbá vált a csapat, de vagy a kapufa, vagy Jahics állította meg a labdát. Az egész félidőt végigtámadta a Tatabánya, míg a ZTE jobbára csak védekezett, de azt elég jól csinálta. A kilencvenedik percben Szabó révén szépíteni tudott a házigazda, de ez már későnek bizonyult. Továbbra is kieső helyen áll a Bányász.

– Szinte végig a Tatabánya dominált, de amíg nem mennek be a helyzetek, ez történik. Három kapufája volt a hazai csapatnak, és egy tizenegyes is kimaradt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Csapó Károly, a Tatabánya egykori válogatott játékosa. – Más eredmény nem születhet, ha egy nem tudják értékesíteni a helyzeteket, mert a védelem mindig összehoz néhány butaságot, amiből gólt kapnak. A második felvonásban a Zalaegerszeg felívelésekből kétszer-háromszor eljutott a Tatabánya kapujáig, a hazaiak viszont ekkor sem tudták értékesíteni a lehetőségeiket. A ZTE a magas játékosai miatt mindent a felívelgetések utáni fejjátékkal akart megoldani, végül mégsem ebből lettek a gólok, hanem lepattanókat értékesítettek a Tatabánya hibáiból.

Olvasói sztorik