NB II

Először nyert idegenben a DPASE

Az NB II hatodik fordulójában: Balmazújváros-Dunaújváros 2-3.
NB II, 6. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Dunaújváros PASE 2-3 (0-0)
Balmazújváros, 600 néző. Játékvezető: Varga L.
Balmazújváros: Szalma – Oláh, Forgács, Urbin, Pintér (Virágh 59.) – Papp F., Németh, Müller, Szöllősi – Nagy (Kónya 67.), Belényesi (Tóth 59.). Edző: Híres Gábor
Dunaújváros: Milinte – Villám, Beleuc, Burucz, Lázár – Urbán (Perovic 70.), Szalai (Kocsis 89.), Papp M., Ribeiro (Sóron 87.) – Godslove, Csehi Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Urbin (75.), Virágh (93.) ill. Papp M (57.), Ribeiro (77.), Godslove (81.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután az újonc Dunaújváros csapatát látta vendégül a Balmazújváros együttese az NB II hatodik fordulójának zárómeccsén. A vendéglátó Balmazújváros eddig nem teljesít rosszul, a fordulót megelőzően a hetedik helyen állt a tabellán, míg a Duna-partiak a negyedik pozíciót foglalták el. A vendégek eddig idén még nem nyertek idegenben, a fürdővárosiak pedig még veretlenek eddig hazai környezetben, így egy érdekes, izgalmas találkozóra volt kilátás.

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, a 9. percben Pintér Róbert kapott a balösszekötő helyén egy nagyszerű labdát, hosszú sarokra tartó lapos lövését védte Milinte. A következő lehetőségig negyed órát kellett várni, a 26. percben már a vendégek veszélyeztettek. Szöllősi végzett el egy szabadrúgást, amely megpattant a sorfalon, de így is kapura ment, ám Szalma hárítani tudott. Néhány perccel később már a Balmaz lendült támadásba, Urbin vállalkozott el jobb oldalról egy lövéssel, ami jól szállt a hosszú sarok fele, de egy picivel célt tévesztett. Az első félidő végén még egy vendéglehetőséget lehetett feljegyezni, Csehi 16-oson belülről lőtt laposan mellé.

A második félidő első negyedórájában megszerezte a vezetést a vendég alakulat, Papp Máté okosan tekert el egy közeli szabadrúgást a sorfal felett, Szalma kapusnak esélye sem volt. (0-1)

Negyedórával később aztán egyenlítettek a balmazújvárosiak, Egy kavarodást követően a felfejelt labdát Urbin vette le, aki 8 méterről lőtt a bal alsó sarokba. (1-1)

Az állás azonban nem sokáig volt egál, ugyanis két perccel később ismét a Duna-partiak jutottak előnyhöz. Egy kontrát követően Ribeiro vette le a 16-oson belül a labdát, majd azzal a lendülettel 12 méterről tüzelt, lövése a hosszúba érkezett. (1-2)

A 81. percben növelték előnyüket a vendégek. Godslove kapott remek labdát a bal szélen, majd egy az egyben vezethette a kijövő Szalma Pálra, aki mellett könnyedén gurította el a játékszert. (1-3)

A ráadásban még kozmetikázta az eredményt a Balmazújváros, egy szögletet követően Virágh fejelt a kapuba, és alakította ki a végeredményt. (2-3).

Olvasói sztorik