NB II

Megszületett az első siker

Az NB II hatodik fordulójában: Szolnok–Kozármisleny 3-0.
NB II, 6. forduló
Szolnoki MÁV FC – Kozármisleny SE 3-0 (0-0)
Szolnok, 400 néző. Játékvezető: Szilasi
Szolnok: Pokorni – Vári, Mile (Mundi, 71.), Grúz, Fritz – Kállai, Balaskó Cs. – Nagy I., Szepessy (Bohner, a szünetben), Lengyel B. – Máté J. (B. Tóth, 64.). Edző: Kis Károly
Kozármisleny: Sólyom – Vég, Kovács T., Vattai, Kiss M. – Nagy E. (Turi, 71.), Szabó B. – Cziráki, Zsdrál (Tóth A., 77.), Farkas Z. (Nagy M., 61.) – Varga B. Edző: Szabó Zsolt
Gólszerzők: Mile (56.), Vári (76.), Nagy I. (83.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Érdekes párharcra volt kilátás szombat este Szolnokon, hiszen az utolsó előtti helyezett a sereghajtót fogadta, de úgy is mondhatnánk, hogy a mezőny két nyeretlen csapata találkozott. Az első félidő nem hozott gólt, a második viszont hármat is. Mivel mindhármat a hazaiak rúgták, megszerezték első sikerüket az egycsoportos másodosztályban.

A 18. percben Lengyel Béla 25 méterről, középről kapura lőtt, a labda Vattai lábán irányt változtatott, de a tehetetlen Sólyom Csaba kapust kisegítve a kapufa hárított. A 29. percben Máté János emelt a hosszú sarok irányába, érkezett Kállai, de fejese a kapufa tövéről a mezőnybe pattant. A 34. percben Cziráki emelt a tizenegyes-pontra, Varga Bencének ugyan kicsit hosszú volt az ívelés, de így is bele tudott szúrni a labdába, amely centikkel kerülte el csupán jobb sarkot.

Az 56. percben Lengyel Béla az oldalvonal mellől végezhetett el szabadrúgást, beadását a hosszú saroknál Mile fejelte a hálóba (1-0). A 77. percben Lengyel szögletét Vári fejelte a kapuba (2-0). A 83. percben Vég Bence kezezett a tizenhatoson belül, a büntetőt Nagy István a hálóba lőtte (3-0).

A második félidőben felőrölte ellenfele erejét a hazai együttes, s teljesen megérdemelten diadalmaskodott, megszerezve ezzel idei első győzelmét – írja a szoljon.hu.

– Az első félidőben a vendégcsapat biztonságos játékra rendezkedett be, öt védővel állt fel, és lezárta a területeket. A Szolnoknak nem volt helye a kezdeményezésre – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Bontovics Ferenc, a Szolnok előző vezetőedzője. – Bár a meccs elején volt egy kavarodás utáni helyzet, illetve egy átlövés utáni kapufa, de igazi gólhelyzet nem alakult ki. A szünet után jött az első gól, amely nyíltabbá tette a Kozármisleny játékát, hiszen kénytelen volt feljebb tolni a védekezését. Az akciógól még mindig nem akar megszületni szolnoki oldalon, hiszen ezúttal mindhárom találat rögzített helyzet után esett, de a lényeg a győzelem volt, hogy a csapat elmozduljon a holtpontról.

Olvasói sztorik