NB II

Újabb zakó hazai pályán

Az NB II ötödik fordulójában: Kozármisleny–Gyirmót 1-2.
NB II, 5. forduló
Kozármisleny SE – Gyirmót FC 1-2 (0-1)
Kozármisleny, 200 néző. Játékvezető: Kiss N.
Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Kovács T., Vattai, Farkas Z. (Vég, 47.) – Cziráki, Nagy E., Zsdrál (Fenyvesi, 70.), Vituska (Turi T., 48.) – Kovács D. – Varga B. Edző: Szabó Zsolt
Gyirmót: Deli – Farkas M., Kardos, Graszl, Balog Z. – Beliczky, Erős (Egerszegi, 91.), Lázár P., Papp K. (Magasföldi, 79.), Cseri (Fejes J., 53.) – Oross. Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Beliczky (40.), Oross (47.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A baranyaiak hazai bajnoki veretlenségi sorozata a közelmúltban szakadt meg, és most ismét vesztettek. A korábbi évek nyugati élcsapata jelenleg egy ponttal a tabella utolsó helyén szerénykedik.

A 11. percben Vituska indult meg a szélen, befelé húzott és lőtt, ám Deli szögletre mentett. A 34. percben Cziráki elől mentett Deli, a szöglet után Varga Bence fejelt a kapu fölé. A 39. percben Varga Bence veszítette el a labdát a vendégek tizenhatosának előterébe, amiből megindult a Gyirmót és egy gyors kontrát vezetett, amelynek végén Beliczky 12 méterről kapuba lőtt (0-1). Gyakorlatilag ez volt a győriek egyetlen valamire való támadása, és egyből gólt szerzett belőle. A 45. percben Varga Bence szépen fordult le a védőiről, de amikor helyzetbe került, erőtlenül lőtt kapura.

Az első félidőt mindkét csapat részéről rengeteg rontás jellemezte, nem igazán alakult ki folyamatos játék, egymás hibáiból éltek a csapatok. A Kozármisleny próbált kezdeményezni, a Gyirmót pedig szervezetten játszott, nem nagyon adtak területeket a hazai csapatnak – tudósít a hazai klub honlapja.

A 47. percben egy újabb kontratámadást követően Oross közelről, ajtó-ablak helyzetben megszerezte csapata második gólját (0-2). A gól után nem volt más lehetősége a Kozármislenynek, mint még nagyobb erőket mozgósítani a minél sikeresebb támadások érdekében. Ez viszont magában hordozta az ellenfél kontráinak lehetőségét. Többször is veszélyeztettek a vendégek, sokszor a szerencse, vagy éppen Sólyom Csaba mentette meg a hazai csapatot az újabb góltól.

Az 57. percben a csereként beállt Turi Tamás jól vette észre a szélen meginduló Czirákit, hosszú indítással pontosan játszotta meg, majd a kozármislenyi szélső egy szép csel után helyzetbe játszotta magát, és kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2). Az 59. percben Turi adott középre, Varga Bence fejelt közelről, de a gyirmóti kapus szögletre mentett.

A Kozármisleny szépítő gólja után volt 10-15 perc, amikor a csapat elkapta a fonalat, ekkor úgy tűnt, sikerül egyenlítenie. A Gyirmót előnye birtokában veszélyes kontrákat vezetett, amelyekből többször is gólt szerezhetett volna. A 77. percben Kardos közeli fejesét Sólyom bravúrral hárította.

A második félidőben akart és ment előre a Kozármisleny, benne volt a mérkőzésben az egyenlítés, de az is, hogy gólokkal növeli előnyét a Gyirmót. Sok volt a pontatlanság és a hiba a baranyaiak játékában. Volt, hogy már verve volt a védelem, és Sólyom Csaba hárított.

Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy a Gyirmót nem szaladt fejjel a falnak. A biztonságot végig szem előtt tartva játszott, és nem adott túl nagy területeket a Kozármislenynek. A hazai csapat próbálkozott, meg akarta nyerni a találkozót, de a félidő hajrájában kapott gól demoralizáló volt. A második félidő pedig rémálomszerűen kezdődött, hiszen megduplázta előnyét a vendég gárda.

Amikor úgy tűnt, eldőlt a találkozó, megrázta magát Szabó Zsolt csapata, és egy szép akció végén sikerült szépítenie. A következő 15 percben jól is futballozott, de nem sikerült nagy nyomás alá helyeznie a vendégeket. Akadtak lehetőségek, lövések, de ha a győriek pontosabbak a befejezéseknél, akár több gólt is szerezhettek volna. A Gyirmót rutinos csapat módjára a végjátékban jól őrizte előnyét, és elvitte a három pontot.

Edzői értékelések

Szabó Zsolt, Kozármisleny: – Szerettünk volna hazai pályán három pontot szerezni, de semmiképp sem szerettünk volna veszíteni. A Gyirmót egy egységes, jó csapat, mi pedig nem tudtuk annyit birtokolni a labdát, és nem tudtuk olyan nyomás alá helyezni őket, mint szerettük volna. Támadójátékunk pontatlan volt és a legnagyobb problémánk az volt, hogy a párharcokat elveszítettük. Úgy láttam, hogy fizikálisan és kondícionálisan is fölénk a Gyirmót, sőt a második félidő bizonyos szakaszaiban játékban is.

Sisa Tibor, Gyirmót: – A hazai csapatnak nagyon kellettek a pontok és ez a mérkőzés minden percében látszódott. Ennek tükrében győzelmünk komoly értékkel bír. Ha helyzeteinket berúgjuk, nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de egy pillanatig sem vagyunk elégedetlenek.

Olvasói sztorik