NB II

Rövidebb lesz a hazaút

Az NB II ötödik fordulójában: Kisvárda–Siófok 0-2.
NB II, 5. forduló
Kisvárda – FGSZ Siófok 0-2 (0-1)
Kisvárda, 1000 néző. Játékvezető: Szőts
Kisvárda: Petranics – Kornutyak, Horváth L. (Molnár R., 35.), Tóth Gy., Hegedüs – Üveges (Lakatos L., 83.), Miskolczi, Bouard, Pálvölgyi (Pavlov, 64.) – Nagy B., Fodor A. Edző: Révész Attila
Siófok: Tajti – Pécseli (Fülöp N., 56.), Tímár K., Papp Sz., Novák A. – Gárdos, Vass M., Peszmeg, Papp M. – Bogáti (Horváth B., 89.), Dajics (Vólent, a szünetben). Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Dajics (27.), Vólent (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyolcadik percben egy kisvárdai kontra végén Fodor András tört be a tizenhatoson belülre, laposan lövésébe Pécseli még beleért, de a labda végül centikkel elsuhant a kapufa mellett. A 13. percben egy kis szöglet variáció után Bogáti Péter okosan eltekerte a labdát a kapu hosszú felső sarka felé, de lövése nem sokkal kerülte el a kapufát. A másik oldalon Bouard lépett ki a leshatáron, de Papp Szilárd az utolsó pillanatban elpöckölte előle a labdát – tudósít a siófoki klub honlapja.

A hazaiak a várakozásoknak megfelelően nagy lendülettel játszottak, és irányították a játékot, de a balatoniak húsz perc elteltével kezdtek magukra találni. A 26. percben Papp Máté ment el a szélen, beemelte középre, Gárdos fejelhetett a hosszú oldalon, de a visszahelyezkedő kapus még bele tudott kapni. A kipattanót Bogáti lőtte el, de a védőkről szögletre pattant. Egy perccel később Kornutjak labdavesztése után Papp Máté lódult meg a szélen, az alapvonalról lágyan középre ívelt, és az érkező Dajics öt méterről a hálóba fejelt (0-1).

A 29. percben a hazai szurkolótábor gólt kiáltott, de Nagy Bálint tizenhatos sarkáról ellőtt labdája az oldalhálóban landolt. A 34. percben Üveges lövése suhant el szögletre a kapufa mellett. A 44. percben Molnár Róbert bombázott a kapu fölé.

Az 56. percben Molnár Róbert távoli lövését Tajti a léc alól szögletre tolta. Három perccel később Vólent lépett ki, de a kifutó Petranics kapusba lőtte a labdát. A 62. percben Papp Máté passzolt be egy remek labdát a védők mögé, Vólent lövése azonban elsuhant a kapufa mellett. Négy perccel később Nagy Bálint lépett meg szélen, majd középre gurított, de az érkező Pavlov elöl Peszmeg mentett bravúrral. Folyamatosan rohamoztak a hazaiak: Miskolczi lőtt messziről kapura, megcsúszott a vizes füvön a labda, a kapufán csattant, majd kiment szögletre az elvetődő Tajti hátáról.

A hetvenedik percben kavarodás támadt a siófoki kapu előtt: a veszélyesen pattogó labdát Tajti Norbert ütötte szögletre bravúrral, majd a sarokrúgást követően ismét a kapusnak kellett hárítania egy fejest. A 84. percben Petranics végzett el szabadrúgást a kisvárdai térfél harmadáról, előreküldött labdáját a siófokiak elhárították, és Papp Mátét indították. Petranics nem a kapuja, hanem a megiramodó játékos felé vette az irányt, aki elvitte mellette a labdát, középre passzolt Vólenthez, aki öt méterről az üres kapuba lőtt (0-2).

A meccs utolsó veszélyes megmozdulásaként a kilencvenedik percben Bouard bombáját védte bravúrral Tajti.

Edzői értékelések

Révész Attila, Kisvárda: – Aki a látta a mérkőzést az tanúsíthatja, hogy hatalmas különbség volt a két csapat között, a javunkra. Mégis veszítettünk, ez annak tudható be, amitől tartottam, hogy a kényszerű személycserék következtében sajnos bekövetkeztek az egyéni hibák. Tovább nem halogathatom a kapuscserét sem. Gratulálok a csapatomnak!

Horváth Károly, Siófok: – Nagyon hosszú út van mögöttünk, azt hittük, sose érünk ide, de a három pont birtokában talán valamivel rövidebb lesz a hazaút. Nagyszerű csapatmunkával, és kiváló egyéni teljesítményekkel, elsősorban a kapusunk remeklésének köszönhetően nyertük meg ezt a mérkőzést.

(forrás: szon.hu)

Olvasói sztorik