NB II

Izgalmas viharsarki döntetlen

Az NB II ötödik fordulójában: Békéscsaba–Cegléd 3-3.
NB II, 5. forduló
Békéscsabai Előre 1912 SE – Restart-Ceglédi VSE 3-3 (1-3)
Békéscsaba, 200 néző. Játékvezető: Botló

Békéscsaba: Póser – Tolmbaye, Albert I., Kiprich D., Juhász Gy. – Balogh M., Tölgyesi (Pozsár, a szünetben), Balog Zs., Lucas (Pantovics, 62.) – Leucuta (Soós J., 81.), Mosqera. Edző:Komjáti András

Cegléd: Miski – Szala, Farkas I., Robson (Miklósvári, 53.), Makrai – Koncz, Fehér B., Markó (Rebryk, 70.), Koós – Lipusz (Kenderes, 64.), Kormos. Edző: Ványi Zsolt
Gólszerzők: Balog Zs. (26.), Mosquera (57.), Soós J. (88.), illetve Koncz (4.), Makrai (9.), Markó (44.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Álomszerűen indult a mérkőzés a Cegléd szemszögéből. Már a negyedik percben megszerezték a vezetést a látogatók Koncz révén, akit egy remek beadás öt méterre talált a kaputól, ő pedig a hálóba lőtt, Pósernek esélye sem volt (0-1). A kilencedik percben már kétgólos volt a vendégelőny: Makrai csapott le egy kipattanó szabadrúgásra, majd hat méterről a kapufa alá paskolta a labdát (0-2.)

Nem adta fel az esélyesebbnek tartott Békéscsaba, és a 26. percben össze is jött a szépítés. Balog Zsolt lőtt óriási gólt harminc méterről (1-2). Bő tíz percet kellett várni a következő lehetőségre, de a hazai szabadrúgást Miski kiszedte az alsó sarokból. Hiába próbálkoztak, nem jött össze az egyenlítés, sőt a 44. percben újra kettővel mentek a vendégek. Markó kapott remek labdát, egy csellel elfektette a védőt, majd tíz méterről a bal alsóba gurított (1-3).

Mindössze három percet kellett várni az első csabai helyzetre a második játékrészben, de Mosquera fejesét Miski nagy bravúrral hárította. Mosquera sokadik próbálkozása az 57. percben már góllá érett. Lucas lőtt kapura, amit a ceglédi kapus csak a kapufára tudott tolni. Innen már nem volt nehéz dolga a kolumbiainak, az üres kapuba kellett passzolnia öt méterről (2-3).

A hazai csapat mindent megtett az egyenlítésért. Folyamatosan nyomás alatt tartották a ceglédieket, akik gyakorlatilag tizenegy emberrel védekeztek. A csabai fölénynek a meccs hajrájában meg is lett az eredménye. A csereként beállt Soós János kapott jó beadást, majd tíz méterről a kapuba helyezett (3-3). A végén még Pozsár veszélyeztetett egy szabadrúgást követően, de centikkel célt tévesztett. További gól már nem esett a meccsen.

– Tíz perc alatt majdnem elintézte magát a Békéscsaba, mert kétgólos előnyt adtak ott buta egyéni hibákból – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Szenti Zoltán, a Békéscsaba korábbi kiváló játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője. – Hatalmas erőket mozgósított a hazai csapat a pontszerzés érdekében, ami végül összejött. De az biztos, hogy amíg nem tudják a két belsővédőt stabilizálni, addig ugyanilyen nehéz lesz. Ezen a szinten bármelyik csapatnak óriási előnyt jelent, ha tíz perc alatt két hibából két gólt tudnak szerezni. Ennek fényében a pontszerzést nagy dolognak tartom.

Olvasói sztorik