NB II

Az újonc első sikere

Az NB II negyedik fordulójában: Szolnok–Kisvárda 1-3.
NB II, 4. forduló
Szolnoki MÁV FC – Kisvárda 1-3 (0-1)
Szolnok, 800 néző. Játékvezető: Böcskei
Szolnok: Pokorni – Zvara, Mile, Lengyel, Balogh – B. Tóth (Magos, a szünetben), Vári, Nagy I., Fritz – Bohner (Szepessy, a szünetben), Máté (Grúz, 68.)Edző: Kis Károly
Kisvárda: Petranics – Kornutyak, Horváth L. (Üveges, a szünetben), Tóth Gy., Hegedüs – Lakatos (Pavlov, a szünetben), Miskolczi, B. Ramos (Kapacina, 77.), Nagy B., Pálvölgyi – Fodor. Edző:Révész Attila
Gólszerzők: Mile (51.) illetve Pálvölgyi (26.) Pavlov (80., 90.)
Kiállítva: Vári (64.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este a Kisvárda csapatát látta vendégül a Szolnok az NB II negyedik fordulójának zárómeccsén. A mérkőző felek nem igazán kezdték eredményesen az idényt, a hazaiak egy vereség mellett kétszer ikszeltek, míg a vendégek három döntetlennel álltak, tehát nyeretlenül várták az összecsapást.

Úgy tűnt, a győzelem nélküliség inkább a szolnokiakat nyomasztotta, a Kisvárda cseppet sem kezdett ijedten, a labda megtartásával, és támadások szervezésével igyekezett a hazaiak fölé nőni. Ezzel együtt az első negyedóra egyetlen számottevő eseménye az volt, amikor egy fejpárbajt követően Lakatos István ápolásra szorult, majd csinos turbánnal tért vissza a pályára. Addig-addig passzolgattak a várdaiak, mígnem Pálvölgyi Balázs lövőhelyzetbe került, és az ezúttal több védekező feladatot is kapott támadó szépen ki is pókhálózta a jobb felsőt (0-1).

Válaszul Máté János szerezhette volna meg a Szolnok első olyan gólját a szezonban, amelyet nem Nagy István jegyez, de öt méterről a lécet találta el. Lakatosra még egyszer rájárt a rúd: szünet előtt saját csapattársával, Horváth Lászlóval ütközött, az esetnél elszenvedett térdsérülés következtében nem is tudta folytatni a játékot.

Mindkét edző kettős cserével operált a szünetben, a változtatások tömeges szerkezeti átalakításokat is eredményeztek. Ha nem is személycserék, de egy álmoskönyv szerinti rossz várdai felszabadítás (középre, röviden) utáni Mile-bomba meghozta az egyenlítést. Meg a lendületet is a hazaiak játékába, amit Vári Barnabás kiállítása fékezett le valamelyest. Ismét a Várda irányított, és bár a kapuig nem nagyon jutott el, az egyik adódó szabadrúgását gólra váltotta Dusan Pavlov fejesével. Majd a szerb támadó a kegyelemdöfést is megadta, szintén Miskolczi szabadrúgása után (1-3) – tudósít a szon.hu.

Edzői értékelések

Kis Károly: – A gyengébb első félidő után a másodikban javultunk, ennek volt köszönhető az egyenlítés. Ezután nem kaptunk egyenlő feltételeket, ennek ellenére gratulálok a Kisvárdának, és sok sikert kívánok.

Révész Attila: – Az első félidőben irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést, majd a kényszerű cserék megzavarták a csapatot. A kiállítást követően egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, és úgy gondolom, hogy összességében teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

– Az első huszonöt percben mindkét csapat nagyon fegyelmezetten játszott. Lezárták a területeket, és jól segítették ki egymást a játékosok – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Bontovics Ferenc, a Szolnok korábbi edzője. – Aztán a vendégek egy védelmi megingásnak köszönhetően megszerezték a vezetést, ami után jól tartották magukat a félidő további részében, ahol kapufáig jutott csak a hazai gárda. A második félidőben kettős cserével frissített a támadó alakzatot Kis Károly, aminek meg is lett az eredménye, hiszen sikerült egyenlíteni egy átlövés után. Tíz perccel később Vári ütemtelenül csúszott rá az ellenfelére, és a játékvezető ezért kiállította, szerintem egy kicsit szigorú ítélet volt. A piros lap döntően befolyásolta a találkozó további kimenetelét. A Kisvárda beállt védekezni, úgy gondolhatták, hogy idegenben a döntetlen is megfelelő számukra. Két pontrúgás után aztán mégis betaláltak, és megnyerték a meccset. Bosszantó rögzített szituációkból ilyenkor gólt kapni, hiszen ezekre fel lehet készülni, és még emberhátrányba is elkerülhető lett volna.

Olvasói sztorik