NB II

Továbbra is nyeretlen baranyaiak

Az NB II negyedik fordulójában: Balmazújváros–Kozármisleny 3-1.
NB II, 4. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Kozármisleny 3-1 (1-1)
Balmazújváros, 900 néző. Játékvezető: Berger J.
Balmazújváros: Szalma – Oláh, Kiss, Forgács, Németh (Belényesi 58.) – Nagy, Müller, Szőllősi, Virágh – Tóth (Pintér 46.), Urbin (Murák 78.) Edző: Híres Gábor
Kozármisleny: Sólyom – Kiss M., Fellai, Vattai, Fenyvesi – Nagy (Szabó 46.), Kovács T, Farkas (Vituska 70.), Kovács D. – Varga (Tóth 46.), Cziráki Edző: Szabó Zsolt
Gólszerzők: Urbin (23.), Virágh (65. tizenegyesből), Murák (90.) illetve Varga (9.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután a Kozármisleny együttesét fogadta hazai pályán a Balmazújváros az NB II negyedik fordulójában. Egyik csapat sem kezdte túl jól a bajnokságot, az utóbbi években remeklő vendégek például három forduló alatt mindössze egy pontot szereztek, a vendéglátók pedig négy egységet szorgoskodtak össze.

A találkozó balmazújvárosi helyzettel kezdődött, Szőllösi Ferenc lőhetett rá egy lecsorgó labdát, ami mellé pattogott. A kilencedik percben aztán hidegzuhany érte a hazaiakat, az ide-oda pattogó labda Varga Bence elé került, aki 16 méterről Szalma Pál felett a kapuba lőtt (0-1).

Tíz perccel később megint a vendégek veszélyeztettek, két percen belül kétszer is elviharzott a bal oldalon Cziráki, de előbb Farkas fejesét védte bravúrral Szalma, majd Vattai bólintott mellé. A 23. percben aztán megszületett az egyenlítő találat, Virágh ment el remekül a bal oldalon, beadását a tizenhatos magasságában Urbin Péter átvette, majd egy finom csel után 14 méterről, jobbal a jobb felsőbe lőtte (1-1).

A szünet után egy Pintér-lövéssel kezdődött a második játékész, majd egy óriási kozármislenyi lehetőség maradt ki. Szalma kapuját saját játékosa veszélyeztette, védett a hálóőr, majd Cziráki négy méterről, az üres kapu előtt ellőtte a labdát, majd Forgácsról pattant a kapufára a labda, végül a kapus a kezébe vette a játékszert. A 65. percben aztán megszerezte a vezetést a hazai gárda, méghozzá egy erősen véleményes tizenegyesből: Vattai szorításában esett el Urbin, a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Virágh Aladár a bal felsőbe lőtte, ugyan beleért Sólyom, de csak beljebb tudta segíteni (2-1).

A 71. percben Szőllősi passzolt Urbinhoz, aki remekül fedezte a labdát, majd tíz méterről fölé lőtt. Nagy helyzet maradt ki, amivel Urbin el is dönthette volna a meccset. A 77. percben aztán a vendégek előtt adódott lehetőség, Kiss Márton cselezte ki Pintért, majd beadta, a hosszún érkező Vituska azonban éles szögből mellé lőtt. A 90. percben eldőlt minden, Szőllősi lőtt be egy szögletet balról, az érkező Murák pedig az ötös sarkáról sarokkal, akrobatikus mozdulattal, gyönyörűen továbbította a labdát a rövid felsőbe (3-1).

– A mérkőzés elején egy szép, és szerencsés góllal szerezte meg a vezetést a Kozármisleny, aki nagyrészt védekezésre rendezkedett be – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Romanek János, a Szolnok korábbi edzője. – A Balmazújváros próbált támadni, de igazán nagy helyzete nem volt. A második félidőben a hazaiak kaptak egy véleményem szerint ajándék tizenegyest, amivel megfordították a találkozót. A mérkőzés utolsó percében aztán szép gólt rúgott sarokkal a balmazújvárosi játékos. Megérdemelt győzelmet aratott a hazai gárda, az összecsapást nem volt túlságosan magas színvonalú, inkább küzdelmesnek mondanám. A Kozármislenytől a tavalyi eredményei alapján többet vártam volna, úgy tűnik, hogy most nem véletlenül vannak a tabella alján. A Balmazújváros sem játszott jól, de a futballban a három pont a lényeg. Ha próbáltak passzolni, akkor csináltak helyzeteket, de ebből nem volt túl sok.

Olvasói sztorik