NB II

Ezúttal sem nyert egyikük sem

Az NB II második fordulójában: Tatabánya–Szolnok 1-1.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 2. forduló
FC Tatabánya – Szolnoki MÁV FC 1-1 (1-1)
Tatabánya, 500 néző. Játékvezető: Veizer
Tatabánya: Farkasdi – Almási, Szamosszegi, Bozsik J., Radnai – Ludánszki, Kovács I., Bakos (Kis Sz., 57.), Ferkó (Gyürki, 79.) – Móri, Weitner (Szabó B., 63.). Edző: P. Nagy László
Szolnok: Pokorni – Zvara (Kállai, 52.), Mile, Sipeki, B. Tóth (Máté J., 52.) – Antal G., Nagy I., Vári, Bohner (Szepessy, 69.) – Fritz, Grúz. Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Ferkó (39.), illetve Nagy I. (45+1.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Negyedóra elteltével kezdte átvenni az irányítást a szolnoki csapat, de sok apró szabálytalanság tördelte a folyamatos játékot. A 39. percben Bakos Szabolcs találta el a kapufát, a kipattanót Ferkó Csaba öt méterről a hálóba fejelte (1-0). Az első félidő lefújása előtt Nagy István húsz méterről a kapuba lőtt egy szabadrúgást (1-1). Az első félidő közepes színvonalú, kiegyenlített játékot hozott.

A második felvonásban többet támadott a Szolnok, de a vendégek fölénye meddőnek bizonyult. A vendégek a hajrában is mindenképpen meg akarták szerezni a győzelmet, többet akcióztak. Mindkét csapat vereséggel kezdte a szezont, ezért a döntetlennel valószínűleg egyik oldalon sem elégedettek.

A valamennyivel többet támadó Szolnok talán jobban megérdemelte volna a győzelmet, de összességében igazságos eredmény született.

– Az első félidőben jobb volt a Tatabánya, veszélyesebben játszott, szép támadásokat vezetett, és helyzetei is voltak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya. – A második felvonásban egyértelműen jobb volt a Szolnok. Ekkor a vendégeknek volt sok helyzetük, és fizikálisan is felülmúlták a hazaiakat. A szolnokiak több százszázalékos ziccert is kihagytak, kombinatív támadásvezetés végén legalább négy fejesük volt. A gólhelyzetek számát tekintve a vendégek álltak közelebb a győzelemhez.

Olvasói sztorik