NB II

Gólzáporos döntetlen keleten

Az NB II második fordulójában: Balmazújváros–Kisvárda 3-3.
NB II, 2. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Kisvárda 3-3 (1-1)
Balmazújváros, 400 néző Játékvezető: Radványi
Balmazújváros: Szalma – Nagy R., Bokros, Demjén (Szőllősi F., a szünetben), Németh Á. – Tóth I D. (Belényesi, 81.), Urbin, Virágh (Pintér, 78.), Forgács – Kónya, Papp. Edző: Híres Gábor
Kisvárda: Petranics – Kornutyak, Oláh, Tóth Gy., Hegedűs – Lakatos I., Miskolczi (Üveges, 73.), Pavlov (Bouard, 67.), Pálvölgyi (Kapacina, 87.) – Nagy B., Fodor. Edző: Révész Attila
Gólszerzők: Tóth D. (42.), Urbin (66.), illetve Lakatos I. (17.), Hegedűs (tizenegyesből 70.), Pálvölgyi (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Balmazújvárosban a még nyeretlen csapatok feszültek egymásnak, a Várda ugyanis az első körben a Sopronnal ikszelt, míg a Balmazújváros a Siófok otthonában szenvedett vereséget.
A hazaiak kezdték veszélyesebben a találkozót, a negyedik percben pedig könnyen megszerezhette volna a vezetést a Balmazújváros. Egy szöglet-kombinációt követően Virágh fejesét azonban Tóth György mentette a gólvonalról.
Az első negyedórában jobbára csak helyzetekig jutottak a csapatok, a 17. percben viszont megtört a gólcsend. Az Oláh-Miskolczi-Lakatos összjáték végén utóbbi játékos talált a hazaik kapujába, ezzel volt 0:1 a vendégeknek!
A félidő derekán Demjén, illetve Pálvölgyi is besárgult, majd a hazaiak egalizálták az eredményt. Tóth kapott jó labdát a tizenhatoson belül, tíz méterről pedig nem hibázott, és Petranics mellett bevette a vendég kaput (1:1)!
A második félidő első veszélyes akciója a vendégek nevéhez köthető: az 51. percben szögletet rúghatott a Várda, Oláh pedig csak centikkel tévedett! Ezután jobbára hazai helyzeteket jegyezhettünk fel, a Balmaz-nyomás végül gólban is megmutatkozott: a 66. percben egy hosszú indítás után Tóth Dániel passzolt vissza Nagy Róberthez, aki Urbánnak játszotta tovább a labdát, a kapu előteréből pedig nem hibázott a játékos (2:1).
Felpörögtek az események, és nem sokáig örülhetett a vezetésnek a hazai együttes. A 70. percben Szalma Pál kaszálta el Bouardot – a játékos beállítása jó húzásnak bizonyult -, a játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Hegedűs magabiztosan értékesítette, ezzel újra döntetlen volt az állás (2:2).
Sokáig úgy tűnt, marad a döntetlen, ám a Várdaiak nem így gondolták. A 85. percben Pálvölgyi kapott remek labdát a tizenhatoson belül, aki nem kérdezett, és védhetetlenül lőtte a labdát a kapu bal felső sarkába (2:3)!
A vendégek talán már el is könyvelték a három pontot, ám jött a hazaiak csattanós válasza. A hosszabbításban egy felívelést követően Forgács fejelt kapura, a védők nem tudtak menteni, így alakult ki a 3:3-as végeredmény.

Fordulatos mérkőzésen született döntetlen, a csapatok első győzelme tovább várat magára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik