NB II

Ismerős arcok közé került

Tatabánya messze volt az otthonától, a DVSC-nél pedig nem akart 34. játékos lenni Oláh Gergő.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

2011 után újra visszatért a Balmazújváros csapatához Oláh Gergő, akit a DVSC-től szerzett meg az NB II-es klub, de az elmúlt szezont kölcsönben Tatabányán töltötte. A 24 éves hátvéd a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, több szempontból is régi-új klubja ajánlata volt a legideálisabb.

– Voltak más lehetőségeim is, de azért döntöttem a Balmazújváros mellett, mert korábban már fociztam itt, itt vannak a barátaim, meg azok a társak, akikkel szívesen játszom együtt, bár Tatabányán is nagyon jól éreztem magam – magyarázta Oláh Gergő. – Debrecenhez közel van a csapat, a barátnőm és a barátaim egy része is debreceni, úgyhogy ez is sokat nyomott a latba. Illetve az is hozzátartozik a történethez, hogy a Balmazújváros engem megvásárolt a DVSC-től, ahová még szerződés kötött.

– A DVSC-nél nem lett volna esélye a tűz közelébe kerülni?
– A Lokinál nem nagyon számítottak rám, maradhattam volna ugyan, de harmincnegyedik játékos nem akartam lenni a csapatban, abban nem nagyon éreztem perspektívát. A Balmazújváros mellett is voltak ajánlataim, de egyrészt azok megmaradtak az érdeklődés szintjén, másrészt nekem vonzó volt a balmaziak ajánlata, hiszen ők bíznak bennem, és rendszeres játéklehetőséget is biztosítanak.

– Azért megfordult a fejében, hogy Tatabányán marad?
– Sokáig úgy volt, hogy vagy Tatabánya, vagy Balmazújváros, mert tényleg jól éreztem magam és úgy éreztem, a játék is jól ment, alapembernek számítottam, csak a távolság nagy volt az otthonomtól. Sokszor volt úgy, hogy meccsek után háromszázötven kilométert vezettem, és másfél nappal később már jöhettem is vissza, szóval ez elég kimerítő tud lenni. Igazából az is hozzátartozik a történethez, hogy a Tatabánya nem is nagyon tudott volna kivásárolni a szerződésemből.

– Milyenek az első benyomásai régi-új csapatáról? Hol tartanak a felkészülésben?
– A beilleszkedéssel nem volt semmi probléma, ismerős arcok közé kerültem. Ez a második hetünk a felkészülésben, majdnem minden nap két edzéssel készülünk. Elég kemény terhelést kapunk, de ez ilyenkor így van rendjén, és a bajnokság előtt még edzőtáborba is megyünk, tehát elég hosszú és komplett lesz az alapozásunk, de egészen biztosan hasznunkra válik majd az idény során.

Balmazújvárosi jövés-menés

Távoztak: Arnóczki Tamás, Ludánszki István, Sándor István

Érkeztek: Patalenszki József, Müller Zsolt, Tóth Dániel, Pintér Norbert, Sárközi Szabolcs, Oláh Gergő

Olvasói sztorik