NB II

Brazil csatár a Zetében?

A jelek szerint élő szerződése ellenére továbbra sem igényt Galvao Leal Viníciusra a Debrecen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Olaszország, Debrecen és Nyíregyháza után tavaly nyáron a Csákvár együttesében kötött ki a 23 éves Galvao Leal Vinícius. A szezonnak vége, a Fejér megyei nagyközség csapata nem tudott megkapaszkodni az NB II-ben, a brazil csatárnak pedig lejárt a kölcsönadása, ezért elvileg vissza kellene térnie a DVSC-be, hiszen élő szerződése van. Igen ám, de a jelek szerint a kupagyőztesnél továbbra sem számítanak rá, és nem zárkóznak el egy újabb kölcsöntől.

A Rangadó.hu értesülése szerint Vinícius ezúttal Zalaegerszegen köthet ki.

– Több játékos között az ő neve is felvetődött, de konkrétumról egyelőre nem tudok beszámolni vele kapcsolatban – nyilatkozta Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke. – Folyamatosan zajlanak a tárgyalások, az egyeztetések, biztosan lesznek érkezők és távozók is, de még nem szeretnék neveket mondani, mert nem akarom, hogy az érintettek a sajtóból értesüljenek a döntésünkről.

A Zetével kapcsolatban tehát még mindig csak az évadzárón bejelentett négy távozó, Babos Barnabás, Alekszandr Tishkevich, Pavol Penksa és Budovinszky Krisztián személye biztos.

A Csákvár vezetőedzője, Bognár György a közelmúltban azt mondta, hogy a harmadosztályban nem lesz szükségük külföldiekre. Információink szerint nem csak Vinícius, hanem a 22 éves egyiptomi csatár, Abdel-Atey Youssef; a 23 éves ukrán csatár, Olekszandr Bondarenko; valamint a német állampolgársággal is rendelkező 25 éves védő, Robert Feik is jól érezte magát Magyarországon, ezért itt szeretné folytatni a pályafutását. Erre a brazil játékoson kívül az ukrán támadónak van számottevő esélye.

A másodosztálytól búcsúzó Csákvár együttesével kapcsolatos hír az is, miszerint egyik alapemberük, a 25 éves Burucz Barna az élvonalba igazolhat, hiszen a Kaposvári Rákóczi hívta próbajátékra. A védő korábban Nagykanizsán és Baján is játszott. A somogyiak június 20-án, csütörtökön kezdik a felkészülést.

Olvasói sztorik