NB II

Visszajöttek a meccsbe

Az utolsó három bajnokin győztes MÁV FC vezetőedzője, Kis Károly azt mondja: nyerni kell, nem számolgatni!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem kisebb célokkal szerződtette télen vezetőedzőnek Kis Károlyt a Szolnoki MÁV FC vezetősége, minthogy az NB II Keleti-csoportjában utolsó helyen telelő gárdát benntartsa a másodosztályban. A Tisza-partiak a mezőkövesdi fiaskó után szárnyra kaptak, és zsinórban három győzelmet gyűjtöttek be az Újpest FC B, a Békéscsaba és a Vasas ellen, így már a tízedik helyen állnak a tabellán. A Rangadó.hu érdeklődésére a korábban Pakson dolgozó szakember elmondta, még korai számolgatni, de a négy meccsen gyűjtött kilenc pont bizakodásra adhat okot.

– Sikerült mostanra felépítenie a szolnoki csapatot?
– Nem volt könnyű feladat összerakni az együttest, de amikor elvállaltam ezt a munkát, akkor is tudtam ezt – kezdte Kis Károly. – Azt kell mondanom, hogy még mindig nagyon sok a tennivaló. Azért hoztuk el azokat a játékosokat, akiket leigazoltunk, mert bíztunk bennük, ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy őket azért tudtuk elhozni, mert az előző csapatukban keveset játszottak, vagy nem nagyon számítottak már rájuk. Szóval volt, illetve még lesz is teendőnk a csapat összerakásával. Az viszont tény, hogy a négy mérkőzésen szerzett kilenc ponttal tenisznyelven szólva visszajöttünk a meccsbe.

– Milyennek látta az eddigi bajnokikat?
– Mezőkövesden sem játszottunk rosszul, csak nem jöttünk ki jól egy-két szituációból, de aztán fontos volt, hogy az Újpest ellen tudtunk javítani. Az mindenképpen hitet és erőt adhat a csapatnak, hogy Békéscsabán nulla-kettőről tudtunk fordítani, illetve a Vasas ellen is nulla-egyről álltunk fel, tehát van a csapatnak tartása. Ugyanakkor elkiabálni nem kell és nem is szabad semmit, hiszen hétvégén is egy rendkívül nehéz mérkőzésünk lesz Kazincbarcikán, utána pedig a Nyíregyházával és a Szegeddel játszunk, tehát egy újabb kemény sorozat vár ránk. Ezzel szinte mindenki így van, hiszen mindenki benn akar maradni az egycsoportos NB II-ben, és szinte minden meccs rangadó, ahogy szokták mondani, megy mindenki az utolsó töltényig.

– Számolgatnak már, vagy ez ilyenkor még felesleges?
– Nem titok, hogy amikor idekerültem, azt kértem, semmilyen tabellát ne tegyünk ki addig, amíg nem kerülünk nyerő pozícióba. Egyelőre teljesen felesleges számolgatni, azzal még senki nem maradt benn, hogy számolgatott. Tehát nyerni kell, nem számolgatni! Azért is nehéz lenne, hiszen vannak elmaradt mérkőzések, így nem mindenkinek ugyanannyi forduló van a háta mögött. Négy meccsből kilenc pontot megfogtunk, ez bizakodásra adhat okot, de semmi többet nem kell feltételezni.

– Mit szól az esélyesek szerepléséhez? A Mezőkövesd újra szárnyal, a Békéscsaba és a Vasas bukdácsol.
– A mezőkövesdiek tizenkét pontja négy meccsből önmagáért beszél ebben a mezőnyben. Ugyanakkor a másik két csapatot sem írnám le, mindhárom gárdának megvan a reális esélye a feljutásra. Ellenünk például a Vasas jól játszott, látszott, hogy jól felépített együttesről van szó. Véleményem szerint az a csapat fogja megnyerni a bajnokságot, amely egy-egy kisiklás után nem lesz hosszabb ideig hullámvölgyben. Persze mindenkinek nehéz, hiszen gyakran élet-halál harc egy-egy mérkőzés eredménye azon csapatok számára, akik ki akarják harcolni az NB II-es tagságot.

Olvasói sztorik