NB II

Nyolcan kaptak profi szerződést

Két kapus és hat mezőnyjátékos került a Videoton Puskás Akadémia NB II-es csapatához, a szerződések három évre szólnak.

Sándor László, Farkas Norbert, Jankovics Zsolt, Farkas Viktor, Orbán Gáspár, Varga Tamás, Balog Gergő és Gábor Péter. Valamennyi játékos a Videoton Puskás Akadémia U19-csapatából került a felnőttek közé. A nyolc labdarúgó a jövőben az NB II-es keret tagja lesz. Hartyáni Gábor vezetőedző elmondta, hogy a következő időszak legfontosabb feladata, hogy a fiatal játékosokat fokozatosan beépítsék az együttesbe – írja a Videoton honlapja.

– Az U19-csapat edzője, Horváth Péter részletes jellemzést írt a játékosokról, és Gellei Imrével egyeztetve döntöttünk arról, hogy kik kapjanak szerződést – árulta el Hartyáni Gábor.

Az immár profi szerződéssel rendelkező labdarúgók nemes gesztust is gyakoroltak, hiszen havi nettó alapbérük öt százalékával a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítványt támogatják minden hónapban.

– Sokat köszönhetünk a Puskás Akadémiának, ezért úgy érezzük, ez a legkevesebb, amivel kifejezhetjük hálánkat – mondta Sándor László, aki a múlt heti monori tornán már védett az NB II-es csapatban. – Bízunk benne, hogy a jövőben egyre több játékos kap profi szerződést, miután kikerül az akadémiáról.

Olvasói sztorik