NB II

Az ajkaiak nem értek labdához

A nyári szünet befejeződött az NB II-es FC Ajka játékosai számára is. A társulat hétfőn még csak elméletben futballozott.

Szerződéseket írtak alá az ajkai labdarúgók, illetve meghallgatták a vezetők tájékoztatásait az elvárásokról, feladatokról. Keddtől mindennap edzés, illetve szerda-szombat elosztásban dupla edzőmeccsek várnak az alakulatra. A bajnokság augusztus 20-án kezdődik – írja a Veszprém megyei Napló.

– Négy emberünk távozott, de azt gondolom és remélem, hogy a többiek maradnak – kezdte Artner Tamás, az FC Ajka mestere. – A rutinos mag mellé a nyáron igyekeztünk fiatalokat igazolni. Hat játékossal megegyeztünk, és amennyiben nem lesz egyéb változás, akkor kész a keret. Még annyi történhet, hogy egy támadót hozunk, illetve bizonytalan a veszprémi Tatai József sorsa.

– Szokatlan helyzet, hogy az első osztály egy hónappal előbb kezdődik.
– Korábban soha nem volt ilyen elcsúszás, számomra érthetetlen ez a döntés. Nálunk ilyenkor van jó idő és minőségi pálya, ekkor kellene sűríteni a programot. Arról nem beszélve, hogy NB I-es ellenfelekkel így nem tudunk edzőmeccseket játszani.

– Télen minden tesztmeccsre idegenbe utaztak.
– Ez a helyzet most az ellenkezőjére fordul: valamennyi edzőmeccsünk itthon lesz. A riválisok a Pápa kettő, a Gyirmót, a Győr kettő, a Szolnok, a Veszprém, a Sopron, a Sárvár, tehát igyekeztünk erős partnereket találni. További különlegesség a duplameccs, mert így mindenki teljes terhelést kap, vagyis kilencven percet tölthet a pályán.

– Elosztották a klubokat, a Nyugati-csoport kőkemény mezőnyt vonultat fel.
– Biztos vagyok benne, hogy színvonalas és jó bajnokság áll előttünk. Eltűntek a hátsó régió csapatai, ugyanakkor az MTK, a Tatabánya és a többiek is erősek. Sokkal erősebb lesz így a pontvadászat véleményem szerint, mint volt az elmúlt években.

– Az FC Ajka milyen szerepet szán magának?
– Ha minden összejön, akkor erős együttes leszünk. A vezetőségtől ígéretet kaptunk, hogy jó körülmények között készülhetünk. Minden adott tehát a jó szerepléshez.

Érkezők és távozók

Négyen távoznak az FC Ajka együttesétől: Grőber Ádám, Gaál Bálint, Gyűrűsi Róbert és Kottán Krisztián. Hat fiatallal már megegyezett, ők biztosan érkeznek.

• Pados József: 20 éves, szombathelyi baloldali védő, legutóbb Bükön volt kölcsönben

• Szalai Roland: 19 éves, szombathelyi támadó középpályás, szintén Bükön játszott

• Sásdi Bálint: 20 éves, a Honvéd kapusa volt

• Kovács Zsolt: 25 éves, szombathelyi középső középpályás, Bükön szerepelt

• Keszei Péter: 21 éves, ajkai védekező középpályás, Zalaegerszegről tér haza

• Tróbert Attila: 21 éves, ajkai baloldali támadó, szintén Zalaegerszegről tér vissza

Olvasói sztorik