NB II

Lezárult egy korszak Bőcsön

Kiesett az NB II-ből a Bőcs KSC csapata, ezzel a településen véget ért a labdarúgás minőségi fejezete.

Az NB II Keleti-csoportjának éveken át meghatározó, stabil csapata volt a Bőcs KSC együttese. Az a csapat, amelyik az elmúlt évadot még ezen a néven kezdte, de végül Bőcs Sportként fejezte be, a tabella utolsó, 16. helyén, nyolc ponttal lemaradva a bennmaradást érő pozíciótól – írja a Borsod Online.
– Viszontagságos évad volt, ha jobban belegondolok, esélyünk sem volt arra, hogy bennmaradjunk, annyi minden hiányzott az alapvető feltételek közül – mondta Tóth László, a csapat szakmai igazgatója. – Kezdődött ott, hogy a tavalyi árvíz miatt nem tudtunk odahaza játszani, ezért új otthont kellett volna találni. Ez sem volt túlzottan jó, de az igazi mélyütést az önkormányzati választások után kapta a csapat. Ugyanis azzal, hogy kevés olyan ember jutott be a település önkormányzati képviselő-testületébe, aki tisztában lenne a minőségi sport támogatásának jelentőségével, eldőlt a sorsunk. Sajnos, nem csak a miénk, hanem az utánpótlásban sportoló bőcsi fiataloké is, akiknek nem lesz lehetőségük a közeljövőben az eddigi szinten futballozniuk. Köszönettel tartozom azoknak, akik az ismert körülmények ellenére kitartottak tavasszal, és végigcsináltak ezt a szezont. Ahhoz, hogy januárban a visszalépés helyett a folytatás mellett döntsünk, baráti segítségre is szükség volt, amit ezúton is köszönök Szilágyi Róbertnek, Kiss Vilmosnak és a mezőkövesdiek társadalmi elnökének, Tálai Andrásnak.

Az őszi szezonban, amikor az átigazolási időszak hajrájában kialakult a végleges keret, biztatóan szerepelt a Bőcs, majd egy ötmeccses veretlenségi sorozat után ráfutott a lejtőre.
– A felkészülés nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, hiszen nem volt pályánk, így a játékosok fizikai állapota nem volt tökéletes – folytatta Tóth László. – Edzettük teremben, kispályán, éppen ahol tudtuk. Sajnos, a futballisták számára is nagyon hamar világos lett az önkormányzati választások után, hogy milyen sors vár a klubra, és a mindennapos nehézségeken nem sikerült úrrá lenni. Mégis azt mondom, hogy tavasszal dőlt el véglegesen a sorsunk, mert ekkor lett volna néhány alkalom, hogy elinduljunk felfelé. Sokszor éreztük azt, hogy csak egy kicsi hiányzik, de valami mindig hiányzott ahhoz, hogy kilépjünk a szegény ember szerepéből, akit még az ág is húz.
A szakmai igazgató szerint ezzel az évaddal lezárul a bőcsi korszak, és most valami újnak kell következnie.
– Az biztos, hogy mivel végleg elszakadtunk Bőcstől, a csapat nevében a település neve nem fog a szerepelni a jövőben – mondta a sportvezető. – Megvárjuk, hogy véglegesség váljon az NB II mezőnye, ugyanis, ha az üres helyekre felkért négy sportszervezet közül valamelyik mégsem tudja vállalni az indulást, akkor minket kérhetnek fel, de őszintén szólva azért erre kicsi az esély. Valószínűleg NB III lesz ebből, de hogy hol, melyik településen, azt még nem tudom megmondani, mert ez ügyben még folytatni kell a tárgyalásokat.
Tizenkilenc fordulón át volt a bőcsi csapat szakvezetője, Zsiga Gyula, majd edzőként segítette Tóth Lászlót.
– Ősszel az első nyolc meccsen 14 pontot gyűjtöttünk, de aztán bekövetkezett egy törés, amikor nem csak a pálya, hanem már az anyagiak hiánya is jelentkezett – mondta Zsiga Gyula. – Aztán az őszi szezonból hátralévő hét bajnokin már csak egy pontot tudtunk szerezni, pedig ha ebben a szakaszban többet sikerült volna, akkor akár a tavaszi gyengébb együttessel is bennmaradunk.

Olvasói sztorik