NB II

Eseménydús szezon volt

Három edzőt fogyasztott el a Kazincbarcikai SC az elmúlt idényben, és majdnem kiesett az NB II Keleti-csoportjából.

31 ponttal a 11. helyen zárta a másodosztályú bajnokságot a borsodi együttes a Keleti-csoportban. A kazincbarcikaiak nem hagytak maguk mögött unalmas szezont, akadt bőven történés a csapat környékén. Ősszel még Kádár Zsolt vezetése mellett játszott a gárda, és tizenöt fordulót követően a hatodik helyen állt huszonkét ponttal. Aztán a téli szünetben megváltak a fiatal szakembertől – írja a boon.hu.
– Viszonylag szép félévet csináltuk – értékelte az általa irányított mérkőzéseket Kádár Zsolt. – Az eredmények azt bizonyítják, hogy stabil NB II-es csapat volt a KBSC, nyolcvan százalékban olyan játékosokkal, akik kötődtek a klubhoz, akik hosszú ideje bizonyították képességüket, ezen az őszön is. A megszerzett huszonkét pont nagyon kellett ahhoz, hogy az együttes továbbra is másodosztályú legyen. Ez a város a futballhagyományai alapján megérdemli, hogy ebben az osztályban szerepeljen a csapata.
A holtszezonban Orlóczki Tibort nevezték ki vezetőedzőnek.
– Szinte teljesen új keretet kellett kialakítani, a játékosok közül öten az utolsó napon érkeztek, vagyis igencsak késve álltunk csak össze – magyarázta a tréner. – Most is úgy látom, hogy a játékosok nagy része, tisztelet a kivételnek, nem volt vevő az általam elképzelt munkára. Azt sem igazán értettem, és nem toleráltam, hogy egyesek miért követnek el fegyelmezetlenséget a mérkőzést megelőző napon, egy profinak mondott játékos ilyet nem tehet. Ezek tették be úgymond a kaput, és ezért álltam fel. Amit lehetett, megtettem, nem az utolsó öt meccs alapján maradt benn a csapat az NB II-ben.

A vége előtt nem sokkal újabb váltás következett, Szabó János ült le a kispadra, az utolsó öt találkozóra.
– Az igazi eredménynek azt tartom, hogy éles helyzetben ki tudtam hozni valamennyi játékosból a maximumot – vélekedett a szakember. – Belépőmkor hideg fejet és forró szívet ígértem, amelyet sikerült életre kelteni, hiszen nem pofoztak le minket egyetlen meccsen sem. Az öt hét alatti munkával lelkiismeretesen el tudok számolni. Utólag bevallom, nem igazán akartam elvállalni az edzősséget, de nem azért, mert megijedtem a feladattól. Mégis, abban a helyzetben nem rólam, hanem egy nagy tradíciókkal rendelkező klubról volt szó.
László János, a KBSC-t működtető cég tulajdonosa is mérleget vont.
– Januárban sajnos megint szétszakadtunk, így alakult, hogy Kádár Zsolttal közös megegyezéssel szerződést bontottunk – vélekedett a vezető. – A játékosok nagy része is elment, szinte új csapatot kellett építeni. A terv az volt, hogy végezzünk az első tízben, és bár tizenegyedikek lettünk, be kell ismerni, hogy necces tavaszt hagytunk magunk mögött. Az utolsó öt mérkőzésen szerintem kijött a maximum a csapatból, éppen ezért felkértem Szabó Jánost a folytatásra, aki ezt elfogadta, így a következő szezonban is ő lesz a KBSC vezetőedzője. Nem akartunk házon kívüli megoldást keresni, mert azt nem engedné meg az anyagi helyzetünk, ráadásul Szabó Jánost mind emberileg, mind szakmailag alkalmasnak tartom a feladatra. Négy embert, két védőt, két támadót szeretnénk igazolni, a lejáró szerződésű futballistákkal, Müllerrel, Borbéllyal, Fehérrel folytatnánk a közös munkát. Somodi Bence az előző szezonban kölcsönjátékosként a Videoton II-ben védett, ugyan még másfél esztendő hátra van a kontraktusából, a fehérváriak szeretnék megvásárolni tőlünk, erről tárgyalunk. Köszönöm az előző évadban nyújtott segítséget a városnak, a szponzoroknak, a szurkolóknak, és gratulálok Kovács Péternek a házi gólkirályi címhez.

Olvasói sztorik