NB II

Teljesítették a fő célokat

A Győri ETO FC második csapata a kilencedik helyen végzet az NB II Nyugati-csoportjában.

A győriek a téli szünetben még a hetedikek voltak, aztán két hellyel lejjebb kerültek a tabellán a bajnokság végére. A csapat a megszerzett pontok tekintetében mégis a legeredményesebb szezonját produkálta a másodosztályban – írja a Kisalföld.
– Örvendetes volt a csapat remek idegenbeli jó szereplése, ennek oka két részre osztható – kezdte a szezonértékelést Klement István edző. – Az első, hogy hazai pályán általában nyíltabban játszanak a csapatok, így könnyebb volt a győzelmet megszerezni. A másik, hogy a Veszprém és a Kozármisleny csapataitól eltekintve olyan együttesektől szenvedtünk vereséget hazai pályán, amelyek jobb játékerőt képviselnek nálunk. Mindkét fő célunkat kipipálhatjuk, hiszen az NB I-ben kevesebbet játszóknak lehetőséget biztosítottunk, és a tehetségeknek is esélyt adtunk egy erősebb bajnokságban.
Az ősszel kiemelkedett teljesítményével Berde István és Nagy Ádám, valamint berobbant a másodosztályba Windecker József és Molnár Tibor. A tréner szerint ősszel idegenben azért voltak eredményesebbek, mert akkor még több motiváltabb visszajátszójuk volt az első osztályú együttesből.

– Tavasszal olyan csapatok érkeztek hozzánk, amelyeknek szükségük volt a pontokra s az általuk nyújtott nyíltabb játék nekünk kedvezett – vélekedett Klement István. – Annak ellenére, hogy az ismert célok miatt gyakorlatilag egyszer sem játszottunk ugyanabban az összeállításban, szerintem elismerésre méltó eredmény, hogy ősszel az idegenbeli, tavasszal pedig a hazai teljesítményünk alapján az elsők között voltunk az NB II Nyugati-csoportjában.
Több fiatal játékossal is elégedett volt a győriek szakvezetője. Természetesen lesznek változások a keretben a nyári szünetben.
– Nagy Gergely, aki az 1994-es korosztályos válogatott kapusa is egyben, az év meglepetése volt, de Nacsa Péter, Windecker József, Nagy Ádám és Kis Szabolcs játéka is kiemelhető. Berde István hiánya érezhető volt, Kálmán Attila a jövő embere lehet, de a szlovák korosztályos válogatott Miklós Viktor is jól teljesített. A korábbi három labdarúgót követve Molnár Tibor és Kis Szabolcs is az első kerettel készülhet, ami persze nem azt jelenti, hogy rájuk már nem számíthatunk majd a másodosztályban. Az idősebbek közül, akik nem tudták beverekedni magukat az élvonalbeli csapatba, lesznek távozók, az ifjúsági együttesből pedig lesznek hozzánk felkerülők, s természetesen próbajátékosok is érkeznek majd.
A Győri ETO FC második csapata július 11-én kezdi a felkészülést a következő szezonra.

Olvasói sztorik