NB II

Előkerült a Dunaújváros

A Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE újoncként, magabiztos, egyenletes teljesítményt nyújtva végzett a labdarúgó NB III Duna-csoportjának élén, és feljutott a másodvonalba.

A bajnokság indulásakor a középmezőny elejét tűzték ki célul a szakosztály vezetői, azzal a kitétellel, hogy az őszi szezon végén, az ellenfelek megismerése után pontosítják majd elképzeléseiket. Végül hét pont előnnyel lettek aranyérmesek, amivel kivívták a jogot az NB II-ben való indulásra.
– Jó rajtot vettünk, aminek eredményeként a negyedik fordulóban az élre álltunk. Tulajdonképpen ekkor kezdett nőni az étvágyunk. Az őszi szezon végén volt egy kis megtorpanás, de már ekkor látszott, hogy ezt a bajnokságot már csak mi bukhatjuk el – értékelt a Dunaújvárosi Hírlap cikkében Nagy Zoltán edző.– A téli szünetben személycserék történtek a keretben…– Az új játékosok hamar beilleszkedtek a csapat szerkezetébe, és teljesítményükkel jelentősen hozzájárultak céljaink eléréséhez.
– Kik azok a labdarúgók, akiknek a teljesítménye kiemelkedő volt?– Mindenkivel elégedett lehetek, hiszen újoncként bajnoki címet szereztünk. Csak dicsérni tudom játékosaimat. Természetesen mindenkinek volt jobb, és visszafogottabb teljesítménye. A védelmünket azonban mindenképpen ki kell emelni, hiszen Sztanó Miklós vezetésével a legkevesebb gólt kaptuk. Ehhez természetesen kellett az egész csapat taktikailag fegyelmezett produkciója. A támadójátékunkban viszont voltak hiányosságok. Sikereinket annak köszönhetjük, hogy egységes csapatot alkottunk. Kiegyensúlyozott teljesítménnyel hoztuk a kötelező győzelmeket.
– Kik azok, akik már biztosan távoznak, és van-e már érkező?– A csapatkapitány Sztanó Miklóson kívül még senki sem jelentette be távozási szándékát. A lehetséges érkezőkkel pedig még folynak a tárgyalások.
– Miként alakul a csapat további programja?– Az évzáró vacsorát követően szabadságot kapnak a játékosok. A tárgyalások eredményeként eldőlt, hogy csapatunk az NB II-ben folytatja jövőre. A felkészülést Pálhalmán kezdjük július hatodikán. A másodosztályú bajnokság augusztus 20-án kezdődik. Előtte azonban egy vagy két fordulót játszanunk kell még a Magyar Kupa országos tábláján.
A Dunaújváros FC két évvel ezelőtt lépett vissza az NB II-től szezon közben. A város most ismét visszakerült az országos focitérképre.

Olvasói sztorik