NB II

Elkelnek a szolnoki játékosok

Távozik az NB I-ből kiesett Szolnoki MÁV FC játékosainak többsége. A futballisták többségére élvonalbeli csapatok csaptak le.

A másodosztályú labdarúgó csapatok épphogy elkezdték nyári szabadságukat, hiszen alig több mint egy hete fejeződött be a bajnoki szezon számukra, addig az NB I-es klubok már a felkészülés első napjain is túl vannak. A Szolnoki MÁV FC speciális helyzetben van, hiszen az élvonalbeli pontvadászat már május végén véget ért, ám mivel kiestek az első osztályból, most hosszabb szünetet kaptak játékosaik. Már akik maradtak, mert az első keret zöme a távozás mellett döntött – írja a szoljon.hu.

A kölcsönbe érkezettek visszatértek anyaegyesületeikbe, így Máté Péter a Debrecennel, Fitos László a Ferencvárossal kezdte meg a felkészülést, míg a térdműtéten átesett Remili Mohamed az Újpestnél folytatja rehabilitációs edzéseit. Fitos a hírek szerint a nyáron nem marad az Üllői úton, hanem a Vasashoz szegődik. Az már korábban eldőlt, hogy a fiatal Búrány Zoltán egykori diósgyőri edzője, Aczél Zoltán hívó szavát elfogadva a Haladáshoz szerződött, míg a több klub által is csábított Milos Jokic az új idényben a Vasast erősíti. A kameruni idegenlégiós, Joseph Ngalle csupán epizódszereplő volt Szolnokon, így nem véletlen, hogy új csapat után nézett. Bár csábították vissza Makóra, ahol szinte rá építették a gárdát, ő mégis Szigetszentmiklósra igazolt. A Duna partján csapattársa lesz az a Tarczy Pál kapus, akivel ősszel még a Tiszaligetben voltak padtársak az öltözőben.
A Vasas elsőszámú kapusa, Németh Gábor általános meglepetésre szombaton kétéves szerződést írt alá a Kecskeméthez. Mivel az angyalföldiek másik portása, Végh Zoltán már negyvenéves, és a visszavonulását fontolgatja, a klubvezetők már fel is vették a kapcsolatot a szolnoki Vitalijs Melnicenkóval.
Persze, nem csak távozók, hanem érkezők is lesznek Szolnokon. Két kecskeméti játékos, a kapus Tóth Zoltán és a baloldali védő, Farkas István egyre közelebb kerül a megegyezéshez a MÁV FC-vel, így nem elképzelhetetlen, hogy a július negyediki, tiszaligeti találkozón már ott lesznek a Romanek János vezetőedző dirigálta első foglalkozáson.

Olvasói sztorik