NB II

Kiesett a Bőcs. Vagy mégsem?

A Bőcs KSC a Keleti-csoport utolsó helyezettjeként elvileg hamarosan búcsút int az NB II-nek. A gyakorlat azonban egész mást sejtet...

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenykiírása egyértelműen fogalmaz: a másosztályból kiesik a 14., a 15. és a 16. helyezett. A szövetségből azonban levelet kaptak a klubvezetők, akik a küldeményt menekülési útvonalként is fogadhatják – állítja a Borsod Online.

– A normális rend szerint mi kiestünk az NB III-ba – kezdte Tóth László, a Bőcs szakmai igazgatója. – Az MLSZ azonban, tanulva a korábbi évek példáiból, előre meghatározza, hogy a licenckérelmek elutasítása, a nevezések elmaradása, vagy a visszalépések esetén mely csapatokkal kívánja feltölteni a holt idényben keletkező szabad helyeket. Ennek szellemében a Keleti- és a Nyugati-csoport 14., 15. és 16. helyezettjei oda-visszavágós rendszerben összemérik tudásukat, de pillanatnyilag még nem tudhatják, hogy a párharcok kimenetele hoz-e számukra valamit a konyhára?! Pontosabban fogalmazva a 14. helyen végzettek csatájának már biztosan van értelme, hiszen ennek győztese – az MTK tartalékcsapatának automatikus törlése miatt – bennmarad az NB II-ben. A vesztes 14. helyezett, továbbá a két-két 15. és 16. gárda jogosultsági sorrendben akkor juthat ismét másodosztályú szerephez, ha valamelyik szervezet nem kap licencet, nem tud, vagy nem akar ebben az osztályban maradni, továbbá NB III-as bajnokként lemond indulási lehetőségéről.

A szakmai igazgató máris tud lemorzsolódókról. A Tököl nem jutott licenchez, a Tiszakanyár nem érdeklődik az NB II iránt, kétséges, hogy az Egernek lesz-e pénze a magasabb osztályú indulásra, a Kaposvölgye pedig a hírek szerint nem él a feltöltő-tornán való indulással.

– A második vonal drága mulatság – folytatta Tóth László. – A nevezés milliós kiadással jár, hogy a versenyeztetés tetemes költségéről már ne is beszéljek. A mi ellenfelünk, a Nyugati-csoport 16. helyén végző Kaposvölgye például nem akar játszani, így a felkérési listán máris ugrottunk egyet előre. Az elkövetkezendő hetekben elválik, hogy mit ér ez a képzeletbeli negyedik hely.

A feltöltési sorrendet eldöntő mérkőzések párosítását június 8-án, szerdán 13 órakor készítik el az MLSZ-ben. A megbeszélésre a csoportok 14-16. helyezettjeinek képviselőit hívták meg.

Olvasói sztorik