NB I

Dániából hozott haza magyar játékost a DVSC

Burai Erik hazatért.

Burai Erik Debrecenben folytatja pályafutását – írja a Debreceni VSC honlapja. A 18. életévét csütörtökön betöltő támadó az elmúlt egy évben Dániában, a Midtjyllandnál futballozott, onnan tért haza, és a klub négy és féléves szerződést kötött vele.

Burai Erik Zalaegerszegen született, és Hévízen, majd az Illés Akadémián nevelkedett. Szombathelyről igazolt tavaly januárban az FC Midtjyllandhoz.

A fiatal játékos az utánpótlás-válogatottakban és klubja korosztályos csapataiban is szép számban szerezte a gólokat. A 2016–2017-es szezonban az U16-os kiemelt bajnokságban gólkirály lett, 27 mérkőzésen 29 találattal zárt. A 2017–2018-as szezonban a Haladás U17-es csapatában 11 meccsen 7 gólt szerzett, majd tavasszal a dán korosztályos bajnokságban 13 meccsen hatszor volt eredményes.

A Midtjylland utánpótlásának erejét mutatja, hogy az U19-es csapatuk a most zajló ifi BL-ben négy meccsen négy győzelmet aratott, és hamarosan az AS Romával játszik a nyolc közé jutásért.

Burai Erik egyébként tavaly januárban a Debreceni Labdarúgó Akadémiától a Red Bull Salzburga igazolt Bukta Csaba csapattársa volt az U17-es válogatottban, amelynek színeiben nyolc mérkőzésen három gólt lőtt.

Itthon összesen 168 hivatalos találkozón 175 gólt szerzett pályafutása során.

Kiemelt kép: dvsc.hu

Olvasói sztorik