NB I

Oleg Golodjukkal szerződést kötött a Haladás

Még egy csatárt is szeretne Horváth Ferenc.

Elnyerte a Haladás szakmai stábjának tetszését a korábban a török edzőtáborban próbajátékon szereplő ukrán Oleg Golodiuk játéka, így a szombathelyiek fél plusz egy évre szerződtették az ukrán középpályást – írja a klub hivatalos honlapja.

A 31 esztendős labdarúgó korábban szerepelt az UFK Lvivben, a Karpati második csapatában, a Vorszkla Poltava együttesében, majd 2017 februárjában igazolt a Karpati Lvivhez. Itt ősszel öt találkozón kapott szerepet. Az ukrán első osztályban összesen 200 tétmérkőzésen szerepelt, 14 gólt szerzett. Korábban az ukrán U21-es válogatottban 15 találkozón játszott, két gólt szerzett.

Roppant labdabiztos játékos, és életveszélyesek a szabadrúgásai, hiszem, hogy erősítés lesz számunkra. Golodjuk mellett még egy támadót szeretnénk igazolni, meglátjuk, ebből mi valósul meg

– mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője.

Golodiuk a vasiak negyedik téli igazolása. Előtte a volt honvédos védekező középpályás, Holdampf Gergő, a legutóbb a szlovák Slovan Bratislavában futballozó belső védő, Saláta Kornél, valamint fél évre kölcsönben a Ferencváros futballistája, az irányító középpályás, Rui Pedro érkezett.

A próbajátékon szereplő Mohl Dáviddal kapcsolatban még nem született döntés.

Kiemelt kép: haladas.hu