NB I

Grúz válogatott védőt igazolt a Ferencváros

A 23 éves Lasha Dvali a lengyel élvonalból érkezik a Fradihoz.

A Ferencváros szerződtette a lengyel élvonal ötödik helyén álló Pogon Szczecin grúz játékosát, Lasha Dvalit. A 191 cm magas, 23 éves, ballábas védő középhátvédként, balbekként és védekező középpályásként is bevethető, az Ekstraklasában ebben a szezonban 13 mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt és egy gólpasszt is jegyzett – adta hírül a Fradi hivatalos oldala.

Ronaldo sem edz olyan keményen, ha nem figyel rá senki
Vicces videót töltött fel a menyasszonya.

Lasha Dvali Grúziában, Tbilisziben született 1995. május 14-én. Itt kezdett el futballozni is, első profi klubja azonban a lettországi Skonto lett, amelyhez 18 éves korában igazolt. Innen Angliába, a Readinghez szerződött, ám a szigetországi klub rögtön visszaadta kölcsönbe a védőt. A következő szezont is kölcsönben töltötte, ezúttal a török Kasimpasánál.

Szerződése lejártával egy rövidebb német kitérőt követően a lengyel Slask Wroclawhoz igazolt, ahol alapemberré vált. Ezt követően fél évig kölcsönben Kazahsztánban is játszott, az előző másfél évet pedig ismét Lengyelországban töltötte, ám ezúttal már a Pogon Szczecin játékosaként futballozott.

Összesen 80 mérkőzésen lépett pályára a lengyel élvonalban, a legtöbbször középhátvédként, de előfordult, hogy szélső védőt vagy védekező középpályást is játszott. Végigjárta a korosztályos grúz válogatottakat, majd a felnőtt nemzeti csapatban 19 évesen Németország ellen mutatkozott be.

Nem kellett sokat töprengenem, amikor a Ferencváros megkeresett. Sokat hallottam a klub hagyományairól és sikereiről, ezért örülök, hogy a Fradi játékosa lehetek. Éreztem, hogy személyesen a vezetőedző is szeretné, hogy csatlakozzak a csapathoz. A kedvenc posztom a középhátvéd, de a grúz válogatottban a bal oldalon is játszottam már. Meg kell nyernünk a bajnokságot, amiért mindent megteszek majd a pályán. Utána miért is ne juthatnánk be a BL, vagy az EL csoportkörébe?

– nyilatkozta a Fradi Médiának Dvali, aki magyarul annyit üzent a szurkolóknak, hogy “Hajrá Fradi!”

címlapfotó: FTC Instagram

Olvasói sztorik