NB I

Osztrák bajnok játékost igazolhat a Haladás

Lukas Rotpuller próbajátékra érkezett.

A bajnoki táblázat utolsó helyén álló Szombathelyi Haladás vezetői korábban kijelentették: a nyolcpontos hátrány ellenére mindent megtesznek, hogy a zöld-fehér csapat ősztől is NB I-es legyen, ennek érdekében megerősítik a keretet. Eddig egy volt kispesti középpályás írt alá, hétfőn pedig Lukas Rotpuller személyében osztrák védő érkezett próbajátékra – írja a klub honlapja.

A 27 éves, 188 centiméter magas, elsősorban belső védőként bevethető futballistára nem mondhatni, hogy váltogatja csapatait. Első profi klubja 2011-ben az Austria Wien volt, ahol egészen 2017 júliusáig futallozott – közben egy évet kölcsönben a szintén osztrák SV Riedben szerepelt.

2018 februárjában a spanyol másodosztályú Real Valladolidhoz szerződött, ám tavasszal egy mérkőzésen sem jutott szóhoz, nyáron távozott az Ibériai-félszigetről, azóta klub nélkül van.

Rotpuller az osztrák első osztályban 133, a második ligában 22 bajnokin szerepelt. Az Austria Wien lila-fehér színeiben hat Európa Liga-selejtezőn, és négy EL-főtáblás meccsen futballozott, utóbbiakon két gólt is szerzett.

Ezen kívül egy Bajnokok Ligája-selejtezőn lépett pályára a háromszoros U17-es, egyszeres U20-as osztrák válogatott játékos. Rotpuller az Austria Wien csapatával a 2012–2013-as szezonban osztrák bajnokságot nyert.

Címlapkép: sportnews.com

Olvasói sztorik