NB I

Radoki: Ha egy házat építek, a pincével kezdem, a védekezés számomra rendkívül fontos

Bemutatkozott a Puskás Akadémia december végén kinevezett vezetőedzője.

Csütörtökön megtartotta első sajtótájékoztatóját a Puskás Akadémia december végén kinevezett vezetőedzője, Radoki János – írja a klubhonlap. Rajta kívül Komjáti András klubigazgató és Tóth Balázs sportigazgató is az újságírók rendelkezésére állt.

Komjáti tájékoztatta a résztvevőket, hogy december közepén vették fel a kapcsolatot Radokival, aki a tárgyalásokra rendkívül felkészülten érkezett, és nagyon jó benyomást tett a szakmai vezetésre.

Úgy vélem, a vezetésével előrelép az együttes. Tudtuk, hogy a Greuther Fürthnél dolgozott együtt magyar játékosokkal, ezért megkerestük őket, és ők is egyöntetűen azt állították: Radoki János kiváló szakember – mondta klubigazgató.

A sajtótájékoztatón Radoki készséggel válaszolt a kérdésekre. A 46 éves szakember kiemelte: a dinamikus, sok futást követelő támadófutball híve, és szívesen épít be fiatalokat csapataiba.

Ha egy házat építek, a pincével kezdem, az alapok nélkül nem tudjuk felhúzni a tetőt, azaz a védekezés számomra is rendkívül fontos. Ugyanakkor a letámadásos támadófutball mellett köteleztem el magam, amelyben óriási szerepet kap a futómennyiség, ugyanakkor a támadások felépítéséhez rengeteg labdás gyakorlat kell – ismertette edzői filozófiáját a tréner.

Radoki arról is beszélt, hogy jól ismeri a Puskás Akadémiát, két éve járt először az intézményben, mert érdekelte az ott folyó szakmai munka, amelyet kiválónak ítél. Azt is elmondta: szakmailag két német nagyágyútól, Ralf Rangnicktól, illetve Armin Vehtől tanulta a legtöbbet.

Az új mester leendő tanítványaival péntek délután találkozik, edzést is ekkor vezényel először. A csapat a jövő hét végén két hétre Spanyolországba utazik edzőtáborba. A tavaszi bajnoki etapot a kilencedik pozícióból az első öt helyezett ellen kezdik, sorrendben a Mol Vidi FC, a Honvéd, az Újpest, a Ferencváros és a Debrecen lesz az ellenfél.

Mindegy, hogy az első vagy az utolsó öt helyezetett ellen játszunk, minden meccsen egyetlen célunk van: a győzelem – jelentette ki Radoki János.

Címlapkép: pfla.hu

Olvasói sztorik