NB I

Elfogyott a türelem, nagy változások lesznek a Haladásnál

A játékosok előtt tartott beszámolót Tóth Miklós ügyvezető.

A Szombathelyi Haladás honlapjának beszámolója szerint rossz hangulatban telt a csapat évzáró vacsorája, és a játékosok kedvén valószínűleg Tóth Miklós ügyvezető szavai sem javítottak.

– A szezon előtt azt gondoltuk, és most is azt gondoljuk, hogy több van ebben a csapatban – mondta a Haladás ügyvezető igazgatója.  – Azt láttuk az ősszel, hogy a vereségek hatására a játékosok elbizonytalanodtak, ami a játékukon is meglátszott. Olyan hibákat vétettek, amelyeket korábban nem voltak jellemzőek. Például döntetlen állásnál három meccsen három tizenegyest hibáztunk,  ezeken a találkozókon ki is kaptunk. Több alkalommal ellenfelünk kapusa bizonyult a mezőny legjobbjának. Persze mindez csak magyarázat, ettől még az utolsó helyen áll a csapat. Két meccsel pedig nehéz elszámolni, ez pedig a kisvárdai 4-1-es vereség és az MTK elleni idegenbeli 0-4. Ami a folytatást illeti, szeretnénk változtatni, erősíteni a kereten, de tudjuk, januárban nem könnyű igazolni. Azt most még nem tudom megmondani, hány játékos távozik és érkezik, és neveket sem szeretnék mondani. Egy biztos, január 3-án kezdjük a felkészülést. Aztán az első három bajnoki sokmindenről, szinte mindenről dönthet: fogadjuk a Kisvárdát, megyünk Paksra, jön a Mezőkövesd. Jómagam a 90-es évek közepén – például Király Gáborral, Szekér Istvánnal, Mikóczi Péterrel – szerepeltem egy olyan Haladásban, amely hét pont hátránnyal volt ilyenkor utolsó. Majd tavasszal nyolc bajnokin veretlen maradt és végül megőrizte NB I-es tagságát. Vagy említhetném az egy évvel ezelőtti szereplésünket, amikor a Fradi, a Puskás Akadémia és a Videoton ellen senki sem várt három győzelmet – és mégis megcsinálták a fiúk.

Horváth Ferenc időközben kerek-perec kijelentette, hogy vannak, akikkel nem akar együtt dolgozni, és azt is elmondta, hogy milyen igazolásokra készül. Itt olvashatsz róla.

A klubhonlap élesen kritizálta a magyar játékosok teljesítményét, beszámolójuk szerint egyedül Jagodics Márk nyújtott elfogadható teljesítményt az őszi szezonban.

Kiemelt fotó: www.haladas.hu

Olvasói sztorik