NB I

Ukrán és fehérorosz játékossal tárgyal a Fradi – sajtóhír

A válogatott Szignyevics legutóbb még a Vidinek fejelt gólt. Haratyin már ajánlatot is kapott a zöld-fehérektől.

A legfrissebb ukrán sajtóhírekből kiderül, hogy az élvonalbeli Zorja Luhanszk futballistája, Ihor Haratyin januártól az éllovas Ferencvárosi TC színeiben folytathatja pályafutását.

Beszámolók szerint a 23 éves védekező középpályás már ajánlatot is kapott a zöld-fehérektől, csak arra vár, hogy a téli átigazolási piac megnyisson és végre klubot válthasson.

A Zorja edzője, Jurij Vernydub is megerősítette, hogy a magyar csapat szeretné a soraiban tudni Haratyint.

A kiszemelt neve már ősszel felmerült a Fradinál, akkor megírtuk: Haratyin a Dinamo Kijevnél nevelkedett, az ukrán korosztályos nemzeti csapatokban is számoltak vele, az A-válogatottban még nem debütált. Jelenleg a Zorja alkalmazásában áll – a Fradi ukrán játékosa, Ivan Petrjak is itt focizott – a mostani szezonban 21 tétmérkőzésen két gól és három gólpassza a mérlege.

Az ukrán futballista mellett télen fehéroroszági kiszemelttel is erősödhet a magyar csapat. Az NSO úgy tudja, hogy fehérorosz BATE Boriszov lejáró szerződésű csatárát, Nyikolaj Szignyevicset is szeretnék leigazolni a zöld-fehérek. A lap úgy tudja, a felek tárgyalnak a transzfer részleteiről. A 26 éves, tizenötszörös válogatott Szignyevics az Európa-ligában két héttel ezelőtt gólt fejelt a Vidinek.

Haratyin piaci értéke a Transfermarkt szerint 1,2 millió euróra rúg, Szignyevics ára pedig 500 ezer euróra becsülhető. 

Ihor Haratyin (fekete mezben) a Fradi egyik nagy kiszemeltje – fotó: Jan Woitas/dpa

címlapkép: VI Images via Getty Images

Olvasói sztorik