NB I

Ez nem a Vidi napja volt: könnyedén nyert az Újpest

Közelebb állt a lila-fehér csapat a harmadik gólhoz, mint a fehérváriak a szépítéshez.

NB I, 17. forduló

Újpest FC–Mol Vidi FC 2-0 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1675 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Risztevszki, Litauszki, Balázs – Szankovics, Onovo – Obinna (Lukács, 92.), Zsótér (Diallo, 78.), Beridze (Nagy D., 90.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Vidi: Kovácsik – Fiola (Kovács I., 66.), Juhász, Vinícius, Stopira – Pátkai (Nikolov, 55.), Hadzic, Huszti (Hodzic, 55.) – Nego, Milanov – M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerzők: Novothny (26.), Obinna (33.)

Jövő hét csütörtökön a továbbjutás megszerzéséért lép pályára a Mol Vidi FC a Chelsea ellen az Európa Liga-csoportkörben, ám előtte még egy fontos, könnyűnek egyáltalán nem nevezhető bajnoki várt a fehérváriakra Újpesten.

Olyannyira nem könnyű, hogy az első félidő után már az egy pont megszerzésére sem maradt túl sok esélye a vendégcsapatnak, hiszen negyvenöt percnyi játék után már 2-0-ra vezetett Nebojsa Vignjevics gárdája. A 26. percben Pauljevics jobbról érkező beadását Fiola Attila mellel akarta hazatenni Kovácsiknak, ám ezt röviden tette, a szemfüles Novothny pedig megelőzte a kapust és megszerezte a vezetést, 1-0 ide kattintva megnézheted a válogatott védő elképesztő hibáját. 

Hét perccel később újabb gólpasszt köszönhettek meg a fehérváriaknak a hazaiak, ezúttal Vinícius fejelte Obinna elé a labdát, aki lefutotta Juhászt és tizenkét méterről a jobb alsóba helyezett, 2-0.

A második félidőben sem tudott megújulni a Vidi, a várva várt rohamok elmaradtak, sőt, inkább a veszélyesen kontrázó hazaiak álltak közelebb a harmadik találat megszerzéséhez. Pedig Nikolics a szokásaitól eltérően ezúttal cserékkel is próbált frissíteni és változtatni a csapatán, előbb Nikolov és Hodzic, majd Kovács István is pályára lépett, de minőségi változást az ő beállításuk sem hozott.

A második játékrész legnagyobb Vidi-lehetőségét a 94. percben láthattuk Nikolov szabadrúgásánál, összességében megérdemelt győzelmet aratott az Újpest.

címlapfotó: molvidi.hu

Olvasói sztorik