NB I

Van der Vaart: Nem pletyka volt, tényleg közel álltam a Fradihoz

A korábbi világklasszis játékos jókedvűen emlékezett vissza a magyar válogatott elleni mérkőzésekre.

A franciaországi női kézilabda-világbajnokságon  kapta mikrofonvégre az M4 Sport a novemberben visszavonult exlabdarúgót, Rafael van der Vaartot, aki nagyon szép emlékeket őriz a Magyarország elleni válogatott mérkőzésekről, de azt is elárulta, hogy majdnem az NB I-be igazolt. Ha már NB I: az év interjúját adta az élvonalbeli edző!

Természetesen emlékszem, rendkívül könnyű volt. 8–1, 6–2, szerettem ellenük játszani – mondta kaján vigyorral az arcán az egykori középpályás, aki azt is elárulta, nem kacsa volt, mikor 2016-ban arról szóltak a hírek, hogy a Ferencvárosba szerződik. – Nem pletyka volt, tényleg közel álltam hozzá, hogy a Fradiba szerződjek. Korábbi edzőm, Thomas Doll szeretett volna ide hozni, de a végén sajnos nem jött össze, pedig a Fradi egy nagy klub, Magyarország pedig jó hely.

Van der Vaart a visszavonulásával kapcsolatban elmondta, már többet szeretne a családjával lenni, tizennyolc évig játszott a legmagasabb szinten, de 35 évesen már túl sok volt a sérülésekből.

A korábban többek között a Real Madridban és a Tottenhamben is megforduló exfutballista hozzátette, jelenleg Hollandiában dolgozik televíziós szakértőként,  de most főként élvezni szeretné az életet.

címlapfotó: firo Sportphoto / Sebastian El-Saq / augenklick/dpa Picture-Alliance / AFP

Olvasói sztorik