NB I

Egyelőre nem kapnak tulajdonrészt a miskolci szurkolók a DVTK-ban

Rangadó
Rangadó

2018. 12. 06. 18:59

Taggyűlést tartott a klubnál.

Taggyűlést tartott a Diósgyőr FC Kft. szerdán délelőtt, amelyen a társaság tulajdonosai több napirendi pontban is egyetértettek, a társaság tőkerendezésére viszont nem került sor – írja a DVTK honlapja. A taggyűlés első napirendi pontjaként nyolc tőkerendezési javaslatot vitattak meg a tulajdonosok, azonban ezek közül egyetlen javaslat sem került elfogadásra.

A miskolci városvezetés által delegált képviselők nem fogadták el a Borsodsport Invest Kft. javaslatának napirendi pontként történő felvételét: amennyiben a Miskolc Holding Zrt. a 2017-es tőkeemelést követően nem folyósított önkormányzati támogatásoknak, összesen 250 millió forint összegű működési és infrastruktúra fenntartási támogatásnak megfelelő összeget – akár tőkeemelés, akár támogatás formájában – a Diósgyőr FC Kft. részére rendelkezésre bocsátja, akkor a Borsodsport Invest Kft. vállalja további 769,1 millió forint tőkeemelés végrehajtását.

A Diósgyőr Szurkolók Közössége (DSZK) Egyesületének 2 százalékos tulajdonrész szerzésével kapcsolatos javaslat jogi hátterét a tulajdonosok továbbra sem tudták tisztázni, ezért az indítvány nem került elfogadásra.

A tagok egyetértettek abban, hogy továbbra is támogatják, hogy a szurkolók több betekintést nyerjenek a társaság döntéseibe, ezért a taggyűlés egyhangúan támogatta, hogy – a Borsodsport Invest Kft. javaslatának megfelelően – a taggyűlések azon pontjai, amelyek a kft. üzleti titkait és gazdasági érdekeit nem sértik, a jövőben nyilvánosak legyenek.

A tulajdonosok rögzítették annak lehetőségét, hogy a tavaszi idénytől a Diósgyőr FC Kft. a szurkolókkal egyeztetve, javaslataikat mérlegelve alakítsa ki a jegyek minden fél számára elfogadható ár képzését.

Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (C) is substituted by Paris Saint-Germain's Cameroonian forward Eric Choupo-Moting (R) during the French L1 football match Bordeaux vs Paris Saint-Germain (PSG), on December 2, 2018 in Bordeaux, southwestern France. (Photo by ROMAIN PERROCHEAU / AFP)

A belvárosi jegyértékesítés mellett szóba került az iskolás csoportok vendégül látása a DVTK hazai labdarúgó mérkőzésein, ahogy erre a klub eddig is, és a jövőben is kiemelt figyelmet fordít. A tagok egyhangúan támogatták mindkét felvetést.

A DVTK brand jogi státuszával kapcsolatban a taggyűlés elfogadta azt a tájékoztatást, mely szerint a DVTK brand a Diósgyőr FC Kft. tulajdonában van és egy nemzetközi könyvvizsgáló cég által akkreditált értéken van nyilvántartva.

Az egyeztetések hamarosan folytatódnak.

Címlapkép: dvtk.eu

vissza a címlapra

Kommentek

Hungarian football player Richard Guzmics, left, of Yanbian Funde, challenges Senegalese football player Papiss Cisse of Shandong Luneng Taishan in their 25th round match during the 2017 Chinese Football Association Super League (CSL) in Ji'nan city, east China's Shandong province, 16 September 2017.

Shandong Luneng played draw to Yanbian Funde 1-1.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.