NB I

A Fradi-tábor nem utazik el a Vidi elleni rangadóra

A zöld-fehér drukkerek így vállalnak szolidaritást a bojkottáló fehérváriakkal.

Az NB I őszi szezonjának utolsó fordulójában a bajnoki cím szempontjából nagyon fontos mérkőzésre kerül sor, a Mol Vidi FC a Ferencvárost fogadja a MOL Aréna Sóstóban. Az azonban már most kijelenthető, ha úgy alakul, hogy remek meccset fogunk látni, akkor sem lesz teljes az élmény, hiszen sem a Vidi, sem az FTC szurkolótábora nem lesz jelen a lelátókon. Közben az is kiderült, mekkora büntetést szabott ki az MLSZ a Vidi és az Újpest részére a múltkori balhé miatt.

Mint ismert, a fehérvári ultrák már a szezon eleje óta bojkottálják a meccseket a név-és címerváltoztatás miatt, akárcsak a fradisták – ők a vénaszkenner miatt – néhány évvel ezelőtt. Akkoriban a Vidi-szurkolók szolidaritást vállalva a zöld-fehérekkel nem utaztak el az Üllői úti mérkőzésekre, illetve többször is kiálltak mellettük a harcukban.

A Tábor – persze a meglévő rivalizálás ellenére – nem felejti el kik voltak, akik a nehéz időkben mellénk álltak. Úgy gondoljuk ezzel a jelenlegi távolmaradással jelezzük, hogy klubhovatartozástól függetlenül elítéljük a klubok tradícióinak sárba tiprását, legyen az név, a színek vagy egyéb más tradicionális védjegy. Kérünk titeket, hogy távolmaradásotokkal támogassátok ti is akciónkat!  – szól a Green Monsters szurkolói csoport közleménye.

A Fradi-ultrák hozzáteszik, akik esetleg mégsem értetek egyet a csoportok döntésével és elutaznak a mérkőzésre, tartsák tiszteletben azt a kérésüket, hogy semmilyen zászló ne kerüljön ki a vendégszektor kerítésére.

Íme a teljes közlemény.

Tisztelt Szurkolótársaink!Az idei utolsó, Videoton elleni idegenbeli mérkőzésünkön, december 16-án vasárnap…

Közzétette: Green Monsters – 2018. november 29., csütörtök

címlapfotó: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik