NB I

Újabb saját nevelésű játékosával kötött profi szerződést a DVTK

Építik a jövőt.

Szűcs Kornél, Orosz Donát és Tóth Borisz után Farkas Marcell is profi szerződést kapott az előző idényben NB II-es aranyérmet nyerő DVTK U17-es csapatából – írja a dvtk.eu. Eközben egy másik magyar tehetség élete lehetőségét kapta.

– Mind a négyen olyan tehetséges fiatalok, akikben látni a potenciált, hogy egy-két éven belül nem csak bemutatkoznak az OTP Bank Ligában, hanem az első csapat keretének stabil tagjai lesznek. A MLSZ szakemberei is úgy gondolják, hogy korosztályuk legjobbjai, akik rendre meghívót kapnak az U17-es és az U18-as válogatottba, így biztosan nem hiányoznak egyetlen játékosmegfigyelő noteszéből sem. Korábban többször elmondtam, középtávon az a célunk, hogy a DVTK keretének felét saját nevelésű fiatalok alkossák, ehhez pedig elengedhetetlen megtartani a saját értékeinket. A jelenlegi szabályozás szerint amatőr szerződést csak egy évre lehet kötni, annak lejártával az előre megszabott képzési kártalanítási díj ellenében szabadon távozhat bármelyik labdarúgó. Ezzel szemben a profi szerződéseket hosszabb távra kötjük, és biztosak lehetünk abban, hogy a saját nevelésű labdarúgók esetében Diósgyőrben térül meg a sok befektetett munka – fogalmazott Tajti József sportigazgató.

Hazard bevallotta, nyáron elhagyhatja a Chelsea-t
Őszintén beszélt a klasszis a hogyan továbbról.

– A 2002-es születésű Tóth Borisz és Orosz Donát együtt mutatkozott be tétmérkőzésen az első csapatban a Magyar Kupában, előbbi most szombaton már az OTP Bank Ligában is debütált, utóbbi is csak sérülés miatt nem kapott legutóbb meghívót a válogatottba. Szűcs Kornél és Farkas Marcell egyaránt 2001-ben született, ők az U18-as válogatott stabil tagjai, ami előrevetíti, hogy reményeink szerint jövőre tagjai lesznek az U19-es Európa-bajnoki selejtezőt játszó válogatottnak is. Szűcs Kornél középpályás poszton is szerepel, ami jót tesz a fejlődésének, de úgy gondoljuk, mindketten elsősorban védekezésben erősek. Mind a négyen egyre többet edzenek az első csapattal, és még többet fognak, valamint legalább ennyire segítette a fejlődésüket, hogy folyamatosan az NB III-ban léptek pályára, ahol hétről hétre rutinos felnőttek ellen játszanak.

Címlapkép: Farkas Marcell, Tóth Borisz, Szűcs Kornél, Orosz Donát. Fotó: dvtk.eu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik