NB I

Egygólos meccsel hangolt a Vidi a sorsdöntő EL-találkozóra

A fehérváriak Nego góljával hozták el a három pontot Debrecenből.

NB I, 15. forduló

Debreceni VSC–Mol Vidi FC 0-1 (0-1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2922 néző. Játékvezető: Iványi.
DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Barna (Ferenczi, 78.) – Haris, Tőzsér – Varga K. (Jovanovics, 78.), Bódi, Szécsi (Takács T., 59.) – Avdijaj. Vezetőedző: Herczeg András
Vidi:  Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Pátkai, Nikolov (Berecz, 83.), Hadzic – M. Scsepovics (Kovács I., 91.), Hodzic (Milanov, 68.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Nego (40.)

A stadionavató után és a rendkívül fontos Európa Liga-csoportmeccs előtt a hazai pályán veretlen Debreceni VSC-hez látogatott a Mol Vidi FC az NB I tizenötödik fordulójának zárómeccsén.

Bátran kezdett a hazai csapat, az első tíz percben Szécsi és Avdijaj előtt is adódott komolyabb lehetőség, sőt, Haris lövésénél is résen kellett lennie Kovácsiknak. Ezt követően kezdett éledezni a Vidi is, amely először a 28. percben okozott igazán nagy veszélyt a Loki kapuja előtt, ekkor Hadzic próbálkozását hatástalanította Nagy, majd két percre rá Hodzic emelése csattant a kapufán.

Gól nélkül nem maradtunk az első játékrészben: a 40. percben Scsepovics készített le estében egy labdát Negónak, aki kibújt a hazai védők közül, kicselezte Nagyot és az üres kapuba helyezett, 0-1 remek gól, ezért akarják honosítani a Vidi csillagát.

Öt perc telt el a szünet után, amikor máris egyenlítési lehetőség adódott a DVSC előtt, ám Kovácsik ismét nagyot mentett Tőzsér lövésénél. A Loki csapatkapitánya nem sokkal később szabadrúgásból is próbálkozott, de szokás szerint a fehérvári kapus jelentette a végállomást.

A 77. percben közel volt az újabb találathoz a Vidi, Nego duplázhatott volna az ötös jobb sarkáról, a gólszerző azonban most pontatlanul célzott. A hajrában már nem tudott egyenlítési lehetőséget kialakítani a DVSC, a Vidi pedig magabiztosan tartotta és végül meg is őrizte az előnyét.

címlapfotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik