NB I

Profi szerződést kapott a DVTK utánpótlás-válogatott játékosa – hivatalos

Farkas Marcell karrierje egyik mérföldkövéhez érkezett.

Profi szerződést kapott Farkas Marcell, a DVTK 2001-es születésű, saját nevelésű, korosztályos válogatott védője, aki az egykori kiváló diósgyőri labdarúgó, Farkas János fia – számol be a hírről a klubhonlap. Ez is az NB I-ben történt: a Serie A-ba igazolhat a magyar válogatott játékos.

A tizenhét éves játékos szépen haladt előre, az előző évben alapemberként harcolta ki a feljutást a DVTK U17-es csapatával, jelenleg pedig a DVTK tartalékban játszik bajnoki mérkőzéseket, illetve az U18-as Európa-bajnoki selejtezőn is pályára lépett.

– Farkas Marcell stabil helyet harcolt ki magának az U18-as válogatottban, amit egyrészt tehetségének, másrészt annak köszönhet, hogy fiatal kora ellenére heti rendszerességgel felnőttek ellen lép pályára a DVTK tartalékcsapatában az NB III.-ban – mondta el Tajti József sportigazgató. – Mindkét helyen helytállt, többször edzett már a DVTK első csapatával is. Reményeink szerint be fogja futni ugyanazt a karriert Diósgyőrben, mint az édesapja, és hamarosan bemutatkozik az élvonalban is.

– Nagyon örülök életem első profi szerződésének – mosolygott Farkas Marcell –, ami hatalmas mérföldkő nem csak a karrieremben, hanem az életemben is. Szeretnék édesapámnál is szebb pályát befutni, ami ismerve a karrierjét nem lesz egyszerű. Ugyan azt mondja, hogy már most jobb labdarúgó vagyok, mint ő volt, de ehhez még sokat kell bizonyítanom a pályán. Mostantól kettőzött erővel dolgozok, hogy megháláljam a belém fektetett bizalmat.

címlapfotó: dvtk.eu

Olvasói sztorik