NB I

Szerdán avatja fel a 14 milliárd forintos Sóstói Stadiont a Vidi FC

Nagy kérdés, hogy Marko Nikolics hogyan forgatja majd a csapat keretét az Európa Liga miatt.

Három év után hazatér a z NB I-ben címvédő Mol Vidi FC, amelynek megújult stadionját az Újpest elleni szerdai bajnoki mérkőzéssel avatják fel. Marko Nikolics együttesének minden bizonnyal jól jött a válogatott mérkőzések miatti szünet, mivel csapatán többször is érződött, nehezen bírja a kettős terhelést, a bajnoki versenyfutást és azzal párhuzamosan az Európa Liga-szereplést.

A fehérváriak eddigi hét pontvesztésükből hatszor az európai kupameccsük után nem tudtak győzni. A szerdai mérkőzés kimenetele fontos a bajnoki menetelés szempontjából, ugyanakkor kérdés, hogy a szerb szakember hogyan forgatja majd a keretét, mivel a második számú európai kupában nagy lehetőség előtt áll a csapata: ha jövő csütörtökön nyer a BATE Boriszov otthonában, a záróforduló előtt biztosítja helyét a legjobb 32 között.

A Vidinek a szerdai összecsapáson is jól kell teljesítenie, szüksége van a három pontra ahhoz, hogy „lőtávolon” belül maradjon a listavezető Ferencvároshoz képest, amely nyolc ponttal előzi meg a tabellán.

Nem ígérkezik ugyanakkor könnyűnek a bajnok dolga, mert az Újpest hasonlóan teljesített eddig, ugyanúgy 22 pontot szerzett, ráadásul legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyert.

A Mol Vidi FC megújult otthona, a 13,98 milliárd forintos beruházás keretében megvalósult Sóstói Stadion már az UEFA szigorított, IV-es kategóriájának elvárásaihoz illeszkedik: 14 ezer 200 fős befogadóképességével nagy nemzetközi találkozóknak adhat otthont.

Címlapkép: Bryn Lennon/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik