NB I

Cantona, Hazard, Drogba, Verón – a sztártesóknak sok volt az NB I

Elképesztő névsorhoz csatlakozik Florentin Pogba, ha a Fradihoz igazol.

Néhány napja robbant a hír, miszerint óriási név érkezhet az NB I-be, ugyanis a Manchester Unitedben szereplő világbajnok Paul Pogba bátyja, Florentin Pogba próbajátékra érkezik a Ferencvároshoz. A pletyka igaznak bizonyult, a 28 éves játékos szerdán már a Fradival edzett.

A guineai válogatott középhátvéd karrierje nagy részét Franciaországban töltötte, a Ligue 1-ben 66, a másodosztályban 79 mérkőzést játszott, a legtöbbet a nagy múltú Saint-Étienne együttesében, amelyben 2013 és 2018 között szerepelt. Florentin Pogba aztán nyáron a török Genclerbirligi csapatához igazolt, ahonnan azonban nyolc meccs után botrányos körülmények között távozott.

Neymart vagy Mbappét el kell adnia a PSG-nek – sajtóhír
A pénzügyi Fair Play miatt távozhat az egyik világsztár, akire a Real Madrid csapna le.

Nagy kérdés, hogy a Fradit irányító szigorú Szerhij Rebrov meg tudja-e fegyelmezni az éjszakai életet igencsak kedvelő 189 centis védőt, ugyanis a sorminta szerint eddig nem sok babér termett az NB I-ben a híres világklasszisok kevésbé ismert testvéreinek, sőt, volt olyan is, aki nagyon leégett Magyarországon. Persze az is igaz, hogy nem könnyű testvérként egy világsztár árnyékában élni…

Benjamin Cremel / DPPI

A kilencvenes években egy másik francia MU-szupersztár, Eric Cantona egy évvel fiatalabb öccse, Joel Cantona is az NB I-ben próbálkozott. Nagy felhajtás közepette érkezett Újpestre, ahol 13 tétmérkőzésen egy alkalommal talált a hálóba, valamint kétszer ki is állították, az egyik a Ferencváros elleni derbin történt. Cantona öccse tehát nem villogott hazánkban, de igazából előtte és utána sem. A francia balbekk Újpest előtt három élvonalbeli meccset játszott a Marseille-ben, azon kívül csak alacsonyabb osztályban szerepelt. Az Újpest után az angol Stockporthoz került, majd visszatért Marseille-be a francia másodosztályba. 1996-ban ismét próbajátékra érkezett a negyedik kerületbe, de ezúttal nem ugrotta meg a mércét.

A legjobban a Chelsea-ben futballozó belga Eden Hazard öccse, Kylian Hazard teljesített az NB I-ben. A most 23 éves szélső 2015-ben a belga Waregemtől szerződött Újpestre, ahol több kitűnő meccse is akadt, 42 NB I-es bajnokiján 4 gólt és 5 gólpasszt jegyzett, majd 2017-ben a Chelsea U23-as csapatához igazolt, ahonnan most nyáron kölcsönben visszatért hazájába, a Cercle Brügge együttesébe.

A nemrég visszavonult másik Chelsea-világklasszis, Didier Drogba öccse, Joel Drogba 2005-ben szintén az Újpesthez jött próbázni, ám Mészöly Géza egyetlen edzés után elköszönt tőle. Drogba unokatestvérének, Severinnek viszont bejött Magyarország, szlovákiai légióskodása alatt magyar hölggyel ismerkedett meg, akit aztán feleségül is vett és kislányuk  is született. Severin Drogba Szegeden telepedett le, jelenleg az FK 1899 Szeged játékosa.

KURT DESPLENTER / BELGA MAG / Belga

A Lazióban, Manchester Unitedben és Interben is megforduló argentin csillag, Juan Sebastian Verón öccse, Iani Martin Verón akkor került a Fradihoz 2010-ben, amikor a zöld-fehérek angol kézben voltak és az NB II-ben szerepeltek. Az argentin játékost azonban egyből a tartalékok közé száműzték, ahol két meccset játszott és télen egyből le is lépett.

Bár nem testvér, hanem apa-fia kapcsolat, de meg kell említeni, hogy Andrea Mancininek sem jött be az NB I. Az Intert és Manchester Cityt is bajnoki címig vezető olasz sztáredző, Roberto Mancini fia a Valladolid B-ből igazolt a Budapest Honvédhoz, majd 11 mérkőzés után a Haladás is szerződtette. Szombathelyen két meccset kapott, ezután az USA-ban folytatta pályafutását, de több mint egy éve nincs csapata, pedig csak 26 esztendős.

Olvasói sztorik