NB I

NB I: vitatják Novothny mesterhármasát Kisvárdán

Úgy tűnik, mégsem triplázott az Újpest csatára a ködös bajnokin.

Az Újpest hátrányból fordítva 4-1-es győzelmet aratott Kisvárdán. A találkozó előtt óriási volt a köd, ezért Németh Ádám játékvezető úgy döntött, hogy negyven perccel később kezdik el az összecsapást. A bíró és a játékosok akkor már vélhetően elégedettek voltak a látási viszonyokkal, ugyanakkor a nézőtérről korántsem lehetett tökéletesnek mondani a körülményeket.

A jegyzőkönyv szerint a vendégek egy öngóllal és Novothny Soma mesterhármasával győztek, de a hazaiak trénere másként látta.

Edzői nyilatkozatok a magyar élvonal 14. fordulójából.

Kisvárda‒Újpest 1-4

Dajka László, Kisvárda: ‒ Amit terveztünk, az működött az elején: fegyelmezetten lezártuk a területeket, nem igazán hagytuk az Újpestet kibontakozni, lehetőségeink voltak. Nem érdemtelenül szereztünk vezetést, aztán ismét gólokat ajándékoztunk ellenfelünknek, két öngóllal fordította meg az Újpest a mérkőzést, és attól a pillanattól már abszolút a vendégek akarata érvényesült. Kerestük a fogást, próbáltunk futballozni, de jelen pillanatban nem volt bennünk több. Nincs más hátra, mint gratulálni az ellenfélnek, még ha kellemetlen is.

(forrás: kisvardafc.hu)

Nebojsa Vignjevic, Újpest: ‒ Először is gratulálok a fiúknak ehhez a nagyszerű győzelemhez. A mérkőzés előtt mondtam, hogy a hazaiak jó erőkből álló csapatot alkotnak, így a maximumunkat kell nyújtsuk fejben, fegyelmezettségben és fókuszáltságban. Az első 45 percben nem azt játszottuk, amit kellett volna, sok könnyű labdát veszítettünk el, de a második félidőben már más mentalitást mutatott az együttes és sokkal egységesebben futballozott. Egy találkozón négy gólt szerezni mindig nagy dolog, még egyszer minden elismerésem a csapatnak.

(forrás: ujpestfc.hu)

Haladás–Ferencváros 1-0

Horváth Ferenc, Haladás: – Nagyon készültünk erre a meccsre, talán egy kicsit jobban is, mint a többire. Úgy éreztem, ha egy ilyen nagy meglepetést tudnánk okozni, az nagyon nagy lökést adhatna a csapatnak a továbbiakban, ezért volt annyira fontos számunkra ez a mérkőzés. Remélem, ez a lendület, amit ma kaptunk, elvisz minket egy darabig. Nagyon sok dolognak örülhetünk a győzelmen felül is: nem kaptunk, de szereztünk gólt, és így tovább. Erős csapatot vertünk meg, de nem érdemtelenül. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem sikerült előznünk, bár a katicát megelőztük, mert neki hét pontja van, nekünk meg már nyolc.

(forrás: m4sport.hu, csakfoci.hu)

A Ferencváros edzője, Szerhij Rebrov nyilatkozatát ide kattintva olvashatod!

Diósgyőr‒Debrecen 1-0

Fernando Fernández, Diósgyőr: ‒ Fontos győzelmet arattunk ma, hiszen hatmeccses negatív szériából jöttünk ki. Ilyen helyzetben nehéz a játékosoknak, mert hétről hétre jobbak vagyunk, de még nem hagytuk el a kiesőzónát, azonban ma megmutatták, hogy mire képesek. Igyekeztünk minél többet birtokolni a labdát, mert akkor az ellenfél nem tudott gólveszélyt kialakítani. Jobbak voltunk, domináltunk, akár nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. A végén le kellett volna zárni a mérkőzést egy második góllal, és akkor nyugodtabban várhattuk volna a találkozó végét. A végén még nem volt elég önbizalmuk a játékosoknak ehhez, kicsit szenvedtünk Magyarország egyik legjobb csapata ellen, az első félidőben jobbak voltunk. Amikor elkezdtük a közös munkát, akkor tudtam, hogy hosszú távon lesz meg az eredménye. Legelőször a játékról alkotott elképzeléseimet kellett átadni, és begyakorolni. Minden játékos hisz ebben a játékban, miként én is bennük. Meg kell köszönnöm a győzelmet nekik, mert tisztában vagyok vele, milyen nehéz úgy játszani, koncentrálni, ha minden összeesküszik ellened. A múlt héten, Felcsúton még jobban játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, birtokoltuk a labdát. Jó úton járunk, de a mai mérkőzésből is kell tanulni: a második félidőben hogyan tudjuk jobban uralni a mérkőzést. Kulcsmomentum, hogy mi szereztük meg a vezetést Florent Hasani gyönyörű góljával. A DVSC csak két mérkőzést veszített idén, ezért szokatlan lehetett számukra ez a helyzet.

Herczeg András, Debrecen: ‒ Gratulálok a DVTK-nak, mi nem tudtuk megismételni, az elmúlt hetek jó játékát. Rengeteg technikai hibát vétettünk, rengeteg pontatlanság jellemezte a játékunkat, különösen az első játékrészben a támadó harmadban, és a második félidőben sem tudtuk nyomás alá helyezni a DVTK kapuját. Nem is emlékszem, hogy ebben a bajnokságban korábban bármikor ilyen kevés veszélyt jelentettünk volna az ellenfél kapujára. Nem a mi napunk volt, nem sikerült jó teljesítményt nyújtani.

(forrás: dvtk.eu)

MTK Budapest‒Puskás Akadémia 3-2

Feczkó Tamás, MTK: – Nagyon jó játékot játszó Puskást vertünk meg, amely jól feltérképezett minket. Aki itt volt a stadionban, jól szórakozhatott, hiszen öt gól volt, és sok helyzet. Köszönöm a szurkolóinknak a meccs előtti koreográfiát, jó érzés, hogy így készültek a találkozóra. Ami a mérkőzést illeti: már az első félidőben el kellett volna dönteni az összecsapást, mert nagyon domináltunk. Nem tettük, így kétszer is fel kellett állnunk, ami nehéz volt. Mentálisan nagyon erősek voltunk, ezért nyertünk. Kiemelném, hogy a játékosaim, akár a kezdőben vannak, akár a kispadról szállnak be, ugyanolyan értékesek számomra, mert tudnak tenni a sikerért, megragadják a kínálkozó perceket, így könnyű velük dolgozni.

(forrás: mtkbudapest.hu)

Benczés Miklós, Puskás Akadémia: – Gratulálok az MTK-nak. Különböző stílusban focizott a két csapat, az MTK-nak kombinatív játéka van, ezt megpróbáltuk megfojtani, és abból építkezni. Az első félidő a hazaiakról szólt, de összességében kiegyenlített találkozó volt. Elmondanám, hogy szerintem Baki szabálytalan körülmények között talált be, mert lesen állt és lökött is. Idegenben tudtunk két gólt szerezni, ami nagy dolog, mégsem tudtunk nyerni, ez bosszantó. Ennek oka az volt, hogy 2-2 után rutintalan gyermekcsapatként játszottunk, nem értünk vissza, így az MTK okosan „átfűzött” minket.

(forrás: csakfoci.hu)

Paksi FC‒Bp. Honvéd 0-0

Csertői Aurél, Paks: ‒ Kicsit befolyással volt ránk az elmúlt meccs eredménye. Összekaptuk azonban magunkat, jól védekeztünk, az első félidőben a támadójátékunk is jobb volt. Reális a döntetlen, ennyi volt bennünk, de egy jó csapat ellen ez elfogadható eredmény. Jó lett volna, ha egy kicsit veszélyesebbek vagyunk, de most így alakult.

(forrás: paksifc.hu)

Supka Attila, Bp. Honvéd: ‒ Nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amire készültünk, ennek több oka is van. Elsősorban az ellenfél, amely nagyon jól megszervezte a védekezését. Nem követték el azokat a hibákat, amiket az előző mérkőzéseken, amelyekből készültünk ellenük. Mi nem tudtuk az előrejátékban azt nyújtani, amit kellett volna ahhoz, hogy gólt, gólokat tudjunk lőni. Nehéz volt a Paks védekezését feltörni.

(forrás: honvedfc.hu)

A Mezőkövesd‒Mol Vidi FC mérkőzést vasárnap 15.30-tól játsszák.

nyitókép: ujpestfc.hu

Olvasói sztorik