NB I

Megszakadt a Diósgyőr pocsék sorozata

Kicsit fellélegezhetnek a DVTK-nál: a Debrecent verte a csapat a válogatott szünet előtti utolsó fordulóban.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 1-0 (1-0)
DVTK Stadion, Miskolc, 2553 néző. Játékvezető: Iványi
DVTK: Antal B. – Brkovics, Karan, Tamás M. – Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti (Mazalovics, 91.), Juhar – Hasani (Mihajlovics, 72.), Bacsa (Vernes, 81.). Vezetőedző: Fernando Fernández
DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Barna Sz. – Varga K. (Avdijaj, 65.), Haris, Tőzsér, Bódi – Takács T. (Jovanovics, 76.), Könyves (Szécsi, 55.). Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerző: Hasani (38.)

A legutóbbi hat bajnokiján pontot sem szerző Diósgyőr a szeptember közepe óta veretlen Debrecent fogadta az OTP Bank Liga 14. fordulójának nyitómérkőzésén.

Egy-egy beadással veszélyeztettek a felek a mérkőzés elején, majd Könyves kapáslövése szállt fölé, nem sokkal később pedig Tőzsér labdája kerülte el a kaput. A DVSC védelme is munkában volt, egy ígéretes beadást Nagy húzott le. A 38. perc hozta az első találatot: Hasani fordult le Márkvárt passza után, majd nagyszerű gólt lőtt – a felső sarkot pókhálózta ki jó 20 méterről.

Egygólos előnyt harcolt ki a szünetre a házigazda.

Tíz perc telt el a második félidőből, amikor Tőzsér lőtt távolról nem sokkal mellé. Egy óra elteltével két DVTK-lehetőséget jegyezhettünk fel: előbb Juhar nyert fejpárbajt, de nem talált kaput, majd Tajti löketét hatástalanította Nagy. A DVTK védelme kiválóan zárt, Brkovicsék negyed órával a vége előtt egy ígéretes debreceni akciót tartóztattak fel.

A hajrában Tajti lőtt mellé jó helyzetből, több gól így már nem született, 1-0-ra nyert a DVTK.

Sikerével a Diósgyőr utolérte a forduló előtt még kilenc ponttal álló Kisvárdát, és amennyiben riválisa nem szerez pontot a 17 órakor kezdődő, Újpest elleni bajnokiján, úgy a DVTK elmozdul a kiesést jelentő utolsó előtti helyről.

Kiemelt kép: dvtk.eu

Olvasói sztorik