NB I

Hamarosan visszatér a pályára az Újpest magyar válogatottja

Nagy Dániel közel két hónapot hagyott ki sérülés miatt.

Az NB I-es Újpest Zsarko Milovanovicsot, a klub fizioterapeutáját faggatta a sérültjeik hogylétéről. Nem ez volt azonban a legérdekesebb ma a csapatnál: saját szurkolóinak ment neki az Újpest csatára.

A kétszeres magyar válogatott Nagy Dániel szeptember 15-én, a DVSC ellen megvívott mérkőzésen egy ütközés után a bokájára panaszkodott. Ezt követően a derbit megelőző héten izomsérülést szenvedett, azóta már túl volt az MRI-vizsgálaton is, az eredmények pedig nem mutattak komolyabb sérülést. Nagy lassan teljesen rendbe jön, játéka szombaton még kérdéses, de a hazai, Paks elleni meccsre biztosan készen áll majd.

Simon Krisztián a tavalyi szezon 23. fordulójában megrendezett, Paks elleni találkozón, még március 17-én sérült meg. A vizsgálatokat követően az orvosi stáb megállapította, hogy a keresztszalagja elszakadt, amelyet csak műtéti úton lehetett rendbe hozni. Az operáció március 23-án volt Belgiumban, ezután itthon folytatódott a rehabilitáció. Simon állapota sokat javult, már külön labdás, futóedzéseken vesz részt, a következő hetekben derül ki, mikor csatlakozhat a csapathoz.

Péreznek egy hete maradt a Realnál, hogy végleges megoldást találjon az edzői posztra
Ha a megbízott Santiago Solarival jól teljesít a csapat, nem kell majd változtatni.

Hasonló cipőben járt Marko Filipovics is, aki a nyári edzőtábor harmadik napján sérült meg, neki is a keresztszalagjával volt probléma. A labdarúgóra szintén műtét várt, majd a lassú felépülés. November 25-én tér vissza az együtteshez, teljes értékűen januártól számol vele a szakmai stáb.

Alassane Diallo combizomsérülése mellett bokája sem volt teljesen rendben az elmúlt hetekben, a középpályás azonban most már egészséges, így, ha az erőnléte is megfelelő szintet ér el, akkor szombaton akár pályára is léphet a Kisvárda ellen.

Cseke Benjámin is a bokáját fájlalta, és a rehabilitációs team az analízist követően 3 hét pihenőre küldte még október második hetében.  A fiatal labdarúgónak további négy hétre lesz szüksége a felépüléshez. Lukács Dániel egy kisebb sérüléssel bajlódott, de már ő is a többiekkel együtt készül a hétvégi találkozóra.

Címlapkép: ujpestfc.hu

Olvasói sztorik