NB I

Rebrov: Fontos volt a türelem; Feczkó: Mindent elmond a támadásainkról, hogy a …

A Fradi trénere statisztikával bizonyította, miért nem baj, ha nem ők birtokolják a labdát.

Magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros az MTK Budapest elleni örökrangadón az NB I tizenharmadik fordulójában, így továbbra is négy pont előnnyel vezeti a tabellát a Budapest Honvéd előtt – a Fradi középpályása meglőtte első gólját, ami nem is akármilyenre sikerült, biztosan emlékezetes marad a számára.

A zöld-fehérek vezetőedzője, Szerhij Rebrov a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta,  nem lehet kijelenteni, hogy könnyű mérkőzés volt, ebben a ligában nincsen könnyű meccs.

Az első félidőben sokat birtokolta az ellenfél a labdát, türelemre volt szükségünk, és ez meghozta az eredményét. Ezzel kapcsolatban egy fontos statisztika: az európai kupamérkőzéséken a csapatok hatvan százaléka is úgy nyeri meg a meccseit, hogy kevesebbet birtokolja a labdát. Az első félidőben kicsit boldogtalan voltam, mert nem úgy védekeztünk, ahogy szerettem volna, ahogy még az előző napokban az edzéseken megmutattuk. Ellenfelünk jól kontrollálta a labdát, de nem alakítottak ki helyzeteket, ez megkönnyítette a feladatunkat – idézi a fradi.hu az ukrán edzőt.

Megint alkotott a Fradi-tábor: lenyűgöző látvány fogadta a csapatokat – VIDEÓ
Ismét kitettek magukért a szurkolók a Groupama Arénában.

Rebrov hozzátette, a Felcsúton elszenvedett vereség miatt nagyon kellett ez a három pont, megérdemelt győzelmet arattak.

Az MTK Budapest trénere, Feczkó Tamás a hivatalos honlapnak azt ecsetelte, hogy csapata a támadó harmadig jól építette fel a játékát, de mindent elmond a támadásaikról, hogy a 89. percben és a 91. percben volt igazán csak helyzetük.

A középső harmadban nem tudtunk elég nyomást helyezni az ellenfélre. Ezen a meccsen négy belső védővel játszottunk, mert négy szélső hátvédünk hiányzott sérülés miatt, így kényszerpályán voltunk, ez alapvetően határozta meg a támadójátékunkat is. Bosszantó, hogy akkor kaptuk a gólt, amikor az nem volt benne a meccsben. Valamit azért megmutattunk abból, hogy képesek vagyunk futballozni a Groupama Arénában is – mondta a kék-fehérek szakvezetője.

címlapfotó: fradi.hu

Olvasói sztorik