NB I

Supka: a Fradi és a Vidi kiemelkedik az NB I-ből, de…

A kispestiek mestere azt is elárulta: felőle most befejeződhetne a bajnokság.

Második az FTC mögött a Budapest Honvéd a labdarúgó NB I-ben tizenkét fordulót követően. A kispestiek kapták ősszel a legkevesebb gólt (nyolcat), a bajnokságban Vidivel ikszelő Kisvárda ellen folytatják, előtte pedig a Jászberény az ellenfél a kupában. Supka Attila vezetőedző az ősz eddigi tanulságairól beszélt a Digi Sport, Reggeli Start c. műsorában.

Ha most lenne vége a bajnokságnak, teljesen elégedettek lennénk, persze a szezon még nagyon hosszú, sok mérkőzés vár ránk. Fontos volt, hogy stabillá tudjuk tenni a védekezésünket, hiszen az elmúlt szezonban rengeteg gólt kapott a Honvéd – egyéni hibákból, illetve csapatszinten is voltak hibák. Az új szezonra megtaláltuk védekezésben az ideális játékosokat, akik jó teljesítményt tudnak nyújtani.

Supka Attila azt is elárulta: ha kinyílnának a pénzcsapok, elsősorban a bal oldali védő pozícióba igazolna új játékost, illetve a középpályára is hozna egy szervező futballistát, aki jó utolsó passzokkal szolgálja ki a csatárokat. A kispestiek mestere nem emelt ki kulcsjátékost, meglátása szerint a sikerük titka, hogy csapatként működnek jól, ezt az is bizonyítja, hogy játékosai mérkőzésről mérkőzésre küzdenek egymásért.

Holender Filip és Baráth Boton válogatott meghívójáról

– Botond kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a bajnoki szezonban, belső védőként jól megoldja a feladatát, így alkalmasnak látom arra, hogy ott legyen a válogatott keretben és játsszon a csapatban. Filip nagy erénye, hogy több poszton is bevethető, jók a mutatói, így mindketten megérdemlik, hogy számol velük Marco Rossi.

Az NB I-es erőviszonyokról

A Ferencváros és a Vidi kiemelkedik a mezőnyből, de rajtuk kívül is vannak jó csapatok, gondolok itt a Debrecenre, az MTK-ra, az Újpestre vagy éppen a Paksra, így négy-öt csapat küzdhet a dobogóért. A Honvédnál is elvárás a nemzetközi kupaindulást érő helyezés megszerzése.

címlapkép: honvedfc.hu

Olvasói sztorik