NB I

Bombameglepetés Felcsúton: Fradit vert a Puskás Akadémia

Nem nőtt a különbség az éllovas és az üldözők között az NB I 11. fordulójának záró mérkőzése után.

OTP Bank Liga, 11. forduló

Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Solymosi
Puskás: Danilovics – Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Balogh B. – Varga J., Mioc – Radó (Vlasko, 73.), Urblík (Zsidai, 94.), Osváth – Arabuli (Heris, 89.). Vezetőedző: Benczés Miklós
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Koch – Sigér, Szpirovszki (Rodríguez, 74.) – Varga R., Petrjak, Bőle (Finnbogason, a szünetben) – Böde. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Hegedűs J. (20.)

A bajnokságot négypontos előnnyel vezető Ferencváros a tíz kör alatt mindössze nyolc pontot jegyző Puskás Akadémia vendége volt az OTP Bank Liga 11. fordulójának záró mérkőzésén – a Fradi veretlenül várta a felcsúti rivális elleni találkozóját, ráadásul annak tudatában, hogy a közvetlen üldöző Honvéd botlott az MTK ellen.

Egy Puskás-lövés a legelején, majd egyre inkább átvette az irányítást az FTC, amely Petrjak, Bőle és Varga révén is veszélyeztetett. A kezdőbe visszatérő Böde a 19. percben a felső lécet találta telibe, majd jött, amire nem sokan számítottak: a fordulásból Hegedűs János a saját térfeléről emelte át a kint álló Dibuszt, és megszerezte a vezetést a hazaiaknak – aki kíváncsi a nem mindennapi gólra, az itt megnézheti.

Nem csak Hegedűs találatát csodálja a futballvilág: a 93. percben szögletből született győztes gól az NB I másik rangadóján.

Helyzet itt és ott is a félidő folytatásában, bár inkább Danilovics volt munkában – tartotta előnyét a Puskás, így 1-0-s vezetéssel mehetett szünetre.

Próbálkozott a Fradi a második félidő elején, de nem sikerült eltalálni a kaput – vagy mellé ment a lövés, vagy szögletre pattant a blokkról. A 65. percben Varga fejjel juttatta a labdát a felső lécre – a második kapufát eltaláló löket is kifelé pattant. Fradi-rohamok jellemezték a hátralévő, felcsúti szempontból minden bizonnyal hossznak tűnő perceket, de Danilovics rendre a helyén volt. Nem találta a fogást ellenfelén az FTC, így a bajnokságban először maradt pont nélkül: 1-0-ra nyert a nagy skalpot begyűjtő Puskás.

Kiemelt kép: Puskás Akadémia Flickr (illusztráció)

Olvasói sztorik