NB I

Rebrov élesen kritizálta a magyar bajnoki rendszert

A Ferencváros trénere pozitívumot is említett az NB I kapcsán.

Augusztus 25-én a Mezőkövesd Zsóry FC elleni idegenbeli találkozón debütált a Ferencváros kispadján Szerhij Rebrov vezetőedző, akivel azóta négy győzelem és két döntetlen a csapat mérlege az NB I-ben.  Az ukrán tréner a Demokratának adott nyilatkozatában pozitívumot is kiemelt a magyar fociról, de negatívumot is említett. Ha már a magyar élvonal, az megvan, hogy Premier League-játékost igazolhat az NB I-es csapat?

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azt mondhatom, hasonló a helyzet, mint az ukrán ligával kapcsolatban: több külföldi légiós, például dél-amerikai játékos, amikor oda szerződött, azt gondolta, hogy ott könnyű dolga lesz, de aztán rá kell jönnie, hogy ez egyáltalán nem így van. Az itteni is kemény mezőny, fizikálisan erősek a játékosok, sok minőségi futballista van, erős klubok – fogalmazott az FTC vezetőedzője. – Ami nagyon pozitív, hogy úgy látom, a magyar labdarúgást rendszerszinten akarják megújítani, fejlődni akarnak, és ehhez adottak az anyagi feltételek is.

A szakember korábban a Dinamo Kijevvel elért sikerei idején szívesen vetette be a klub saját nevelésű fiatal játékosait, ennek kapcsán elmondta, hazánkban problémának látja, hogy nincs U21-es bajnokság, hanem az U19-es, vagyis a 19 éven aluliaké a legidősebb korosztály.

Így ugyanis azok a fiatalok, 19-20 éves játékosok, akik még nincsenek készen arra, hogy bekerüljenek az első csapat keretébe, elmennek más egyesülethez vagy alacsonyabb osztályba, vagyis nem tudnak velük tovább dolgozni a klubnál – pedig ez az életkor egy játékos pályafutása szempontjából rendkívül meghatározó. Ukrajnában viszont U21-es csapat is van, így nem veszítik el ezeket a fiatalokat.

címlapfotó: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik